Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε πανηγυρικά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κάνοντας το 2 στα 2 απόψε επί της Σπάρτα Πράγας για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ. Πλέον το “Τριφύλλι” περιμένει την κλήρωση της Πέμπτης ώστε να μάθει τους αντιπάλους του στη φάση των ομίλων.

Η Πρώτη καλή φάση ήταν για την Σπάρτα στο 12′ , όταν ο Κούτσερα βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, αλλά ο Γκαλίνοβιτς θα έδιωξε σε κόρνερ τη μπάλα. Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός απείλησε την εστία του Κόζατσικ, με εκτέλεση φάουλ του Σαλπιγγίδη, αλλά ο Τσέχος τερματοφύλακας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 21′ ο Κλέιτον συνεργάστηκε με τον Σόουζα, αλλά ο Κόζατσικ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του πρώτου. Στο 31΄ το “Τριφύλλι” έφτασε πολύ κοντά στο γκολ αλλά η τύχη δεν του έκανε το χατήρι καθώς το σουτ του Καραγκούνη έξω από τη περιοχή βρήκε στο δεξί δοκάρι της εστίας της Σπάρτα. Στο 38′ ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φαουλ του Μπέργκερ.

Στο 60′ ήρθε άλλη μια καλή στιγμή για τους “πράσινους” όταν ο Σπυρόπουλος έκοψε την μπάλα από αριστερά στον Σόουζα που από το ύψος του πέναλτι έκανε την προσποίηση στους αμυντικούς της Σπάρτα, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Στο 74΄ ο Κόζατσικ στέρησε από τον Παναθηναϊκό το γκολ, όταν μετά από σέντρα του Νίνη, ο Σαλπιγγίδης από κοντά πλάσαρε, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 84′ ο Καραγκούνης σούταρε, αλλά ο Κόζατσικ έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ. Στο 89′ ο Παναθηναϊκός πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και ζευγάρωσε τις νίκες απέναντι τους Τσέχους με τον Ροντρίγκο Σόουζα που μετά από σέντρα του Γκάμπριελ, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Κόζατσικ.

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Βύντρα, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης, Κλέιτον (66’ Νίνης), Σαλπιγγίδης (82’ Γκάμπριελ), Ροντρίγκο Σόουζα

Σπάρτα Πράγας: Κόζατσικ, Ρέπκα, Κούτσερα, Μπέργκερ, Σλέπιτσκα, Κούσνιρ (62’ Ζέμαν), Κλαντρούμπσκι, Βόρισεκ, Κάντλετς, Βάτσεκ (46’ Ντόσεκ), Κούλιτς (77’ Χόλεντα)