Την δεύτερη του ήττα στον πέμπτο όμιλο του φετινού Europa League γνώρισε ο Παναθηναϊκός, αυτή την φορά στην Πορτογαλία, από την Εστορίλ με 2-0, δεχόμενος και τα δυο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 52ο λεπτό με τον Κλέμπερ να σκοράρει σε κενή εστία εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Σεμπά, μετά το λάθος του Νάνο και την έξιοδο του Κοτσόλη, ενώ στο 66’ «κλείδωσαν» την υπόθεση νίκη, με τον Ντιόγκο Αμάντο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά όντας αφύλακτος και διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Οι «πράσινοι» έμειναν έτσι στην τελευταία θέση του ομίλου ενώ παίζουν και το επόμενο παιχνίδι μακριά από το «Απόστολος Νικολαϊδης», αυτή την φορά στην Ολλανδία με αντίπαλο την Αϊντχόφεν, στις 23 Οκτώβρη.

ΣΚΟΡΕΡ: 52’ Κλέμπερ, 66’ Ντιόγκο Αμάντο

ΕΣΤΟΡΙΛ: Βάγκνερ, Ταβάρες, Άντερσον Λουίς, Μπρούνο Λόπες (46’ Κλέμπερ), Εσίτι, Καμπρέρα, Σεμπά, Ράφαελ, Ντιόγκο Αμάντο (78’ Γκονσάλβες), Νασιμέντο, Τοζέ (62’ Κούκα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Μπαϊράμι (46’ Καρέλης), Ατζαγκούν, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ντίνας (56’ Δώνης), Μπούρμπος, Πράνιτς (75′ Λαγός), Πέτριτς.