Με ισοπαλία άρχισε τις υποχρεώσεις του στην τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΤΕ ο Παναθηναϊκός, φεύγοντας από την Ξάνθη με το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ, μετά το τελικό 1-1 με την ομώνυμη ομάδα.

Οι Ακρίτες ξεκίνησαν πιο δυνατά και ευτύχησαν να σκοράρουν σε ένα κομβικό σημείο, δυο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου χάρη σε γκολ του Λουσέρο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με την ψυχολογία υπέρ τους…

Στην επανάληψη, όμως, οι «πράσινοι»… ανέβασαν στροφές παρά τον «βαρύ» αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Κάτι που κατάφεραν τελικά τρία λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του ματς, με το γκολ του Καρέλη!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά το 1-1, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει την ολική ανατροπή, με τον Μπεργκ όμως να μην μπορεί να νικήσει σε τετ α τετ τον Κυριακίδη.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο, στις 29 Ιανουαρίου, στις 19:00.

ΣΚΟΡΕΡ: 43’ Λουσέρο / 87’ Καρέλης

ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Καρυπίδης (22’ Λισγάρας), Γούτας, Γουάλας, Ομπόντο, Παπαστεριανός (90’ Βάλτερ), Σολτάνι, Κλέιτον, Λουσέρο, Καπετάνος (65’ Βασιλακάκης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (61’ Πέτριτς), Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μέντες (60’ Λάγος), Δώνης, Ζέκα, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (75’ Μπεργκ), Καρέλης.