Τον πρώτο του βαθμό στον πέμπτο όμιλο του φετινού Europa League πήρε ο Παναθηναϊκός, μετά το 1-1 με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι είχαν οριζόντιο δοκάρι, μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντεπάι, στο 17’, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ δυο λεπτά πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο της αναμέτρησης πήραν το προβάδισμα με ένα «κρύο» γκολ από τον ίδιο παίκτη.

Οι «πράσινοι», ωστόσο, δεν τα παράτησαν στην επανάληψη και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Καρέλη να αποδεικνύεται η… χρυσή αλλαγή του Γιάννη Αναστασίου, σκοράροντας τρία λεπτά πριν τη λήξη.

Η Αϊντχόφεν ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Μπρούμα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90’, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ντίνας έγινε αναγκαστικά αλλαγή, στο 24ο λεπτό, λόγω ενός χτυπήματος που δέχτηκε στη μέση.

Το «τριφύλλι» παρέμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου, αλλά με «ζωντανές» τις ελπίδες πρόκρισης, ενώ παίζει και το επόμενο παιχνίδι με αντίπαλο την Αϊντχόφεν, αυτή την φορά στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στις 6 Νοεμβρίου.

ΣΚΟΡΕΡ: 43’ Ντεπάι / 87’ Καρέλης

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Πάσφεερ, Ρέκικ, Μπρούμα, Βίλεμς, Μπρένετ, Χέντριξ (90’ Ισιματ Μιριν), Μάχερ, Χουαρδάδο, Ντεπάι (67’ Γιοζεφζουν), Ντε Γιόνγκ, Νάρσινχ (75’ Ριτσμάιερ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Κλωναρίδης Ζέκα, Δώνης, Μπούι, Ντίνας (24’ Ατζαγκούν), Πράνιτς (60’ Καρέλης).