Ο Παναθηναϊκός αν και είχε την καθολική υπεροχή επί της Βέρντερ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μερτεσάκερ, ενώ η μπάλα είχε βρει στο χέρι του, στο 29΄ και στην συνέχεια οι “πράσινοι” πήραν το προβάδισμα στο σκορ με δύο γκολ του Μάντζιου στο 37΄ και στο 68΄, ενώ έχασαν τρομερή ευκαιρία να “κλειδώσουν” την νίκη στο 73΄ με σουτ του Σαλπιγγίδη που βρήκε στο δοκάρι της εστίας του Φάντερ. Η Βέρντερ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Αλμέιδα στο 83 σε 2-2. Οι “πράσινοι” δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις φάσεις που δημιούργησαν μετά την ισοφάριση με το αποτέλεσμα να παραμένει ισόπαλο ως και το σφύριγμα της λήξης.

Οι “πράσινοι” απείλησαν την εστία του Φάντερ μόλις στο τρίτο λεπτό του αγώνα, όταν μετά από εκτέλεση φαουλ του Καραγκούνη, οι προωθημένοι Βύντρα και Σαριέγκι δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 19΄ νέα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με σουτ του Καραγκούνη το οποίο κατόρθωσε να διώξει σε κόρνερ ο Φάντερ. Στο 27΄ νέο σουτ του Καραγκούνη, ο Φάντελ έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα η Βέρντερ πήρε προβάδισμα με τον προωθημένο Μερτεσακερ αφού προηγουμένως είχε κοντρολάρει την μπάλα με το χέρι. Στο 37΄ ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε όταν μετά από σέντρα του Γκάμπριελ από τα δεξιά, ο Μάντζιος με όμορφη ψιλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Γερμανών.

Στο 50΄ η Βέρντερ βγήκε στην επίθεση η μπάλα έφτασε στον Αλμέιδα που έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Τζόρβας είπε “όχι”, διώχνοντας εντυπωσιακά. Στο 68΄ ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα όταν μετά από κεφαλιά του Βύντρα ο Οζίλ έδιωξε εντυπωσιακά πριν η μπάλα περάσει την γραμμή η οποία έφτασε στον Μάντζιο που με νέα ψιλοκρεμαστή κεφαλιά έγραψε το 2-1. Στο 73΄ η τύχη δεν ήταν με το μέρος των “πρασίνων” καθώς το εντυπωσιακό σουτ του Σαλπιγγίδη έξω από τη περιοχή χτύπησε στο δοκάρι της εστίας της Βέρντερ. Δέκα λεπτά αργότερα οι Γερμάνοι ισοφάρισαν σε 2-2 με κεφαλιά του Αλμέιδα. Οι “πράσινοι” έφτασαν μια ανάσα από το να ξαναπάρουν το προβάδισμα αλλά στο 87΄ και στις καθυστερήσεις ο Ρουκάβινα νικήθηκε από τον Φάντερ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σαριέγκι, Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο, Γκάμπριελ, Καραγκούνης (72΄ Κλέιτον), Σιμάο, Βύντρα, Μάντζιος (82΄ Ρουκάβινα), Νίλσον, Σπυρόπουλος (46΄ Ίβανσιτς)

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: Φάντερ, Πάσανεν (80΄ Μπενίς), Νάλντο, Μπάουμαν, Ντιέγκο, Όζιλ, Πρεντλ, Φρινγκς, Αλμέιδα (90΄ Σανόγκο), Πιζάρο (28΄ Ρόζενμπεργκ), Μερτεσάκερ