O Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε στην Μαδρίτη και ηττήθηκε με 2-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης στα πλαίσια της δεύτερης αναμέτρησης των play off του Champions League. Πλέον οι «πράσινοι» θα συνεχίσουν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους στο Europa League.

Στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με αυτογκολ του Βύντρα μετά από γύρισμα του Φορλάν από αριστερά. Στο 14΄ ο Ασένχο μπλόκαρε δύσκολα με διπλή προσπάθεια το σουτ του Λέτο έξω από τη περιοχή. Στο 20΄ το «Τριφύλλι» έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Σισέ μπήκε στη περιοχή, μετά από πάσα στην πλάτη της άμυνας των Ισπανών, αλλά το πλασέ του μπλόκαρε ο Ασένχο. Στο 45΄ άλλη μια ευκαιρία για ισοφάριση πέρασε για το «Τριφύλλι». Ο Λέτο από δεξιά εκτέλεσε φαουλ, ο Βύντρα στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 62΄ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φαουλ του Λόπεθ. Στο 72΄ ο Τζιμπρίλ Σισέ δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Ασουνσάο. Έξι λεπτά αργότερα ο Λέτο έφτασε έξω από τη περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Ασένχο έδιωξε. Στο 81΄ η κεφαλιά του Σαριέγκι πέρασε λίγο έξω από την εστία των γηπεδούχων. Η Ατλέτικο πέτυχε το δεύτερο γκολ με τον Αγκουέρο που μπήκε στη περιοχή και από κοντά νίκησε τον Γκαλίνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρία να μειώσει στο 85΄ όταν μετά από σέντρα του Γκάμπριελ, ο Χριστοδουλόπουλος μέσα στη περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Ασένχο απέκρουσε.

ΑΤΛ. ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ασένχο, Αντόνιο Λόπεθ, Χάτινγκα, Φορλάν (82′ Χουράδο), Ραούλ Γκαρσία (62′ Κλέμπερ Σαντάνα), Αγκουέρο, Μάξι Ροντρίγκες, Ασουνσάο, Χουανίτο, Ουιφαλούσι, Σιμάο (86′ Ρέγες).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Δάρλας, Μουν (53′ Σαλπιγγίδης), Σαριέγκι, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (87′ Σιμάο), Γκάμπριελ, Νίνης (63′ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ.