O Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-1 από την Γαλατασαράι για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν στο σκορ στο 5΄ με τον Ελάνο. Στο 10΄ ο Λέτο εκτέλεσε το φαουλ από δεξιά, αλλά ο Ζιλμπέρτο δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 35΄ ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε το σουτ του Ελάνο και στην συνέχεια η άμυνα του Παναθηναϊκού απομάκρυνε την μπάλα προ του Κιούελ.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Μπάριος μετά από πάσα του Ελάνο. Στο 53΄ το «Τριφύλλι» έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν μετά από σέντρα του Νίνη από δεξιά, ο Λέτο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό πέρασε ανεκμετάλλευτη καθώς ο Πετρόπουλος μπήκε στην περιοχή πλάσαρε τον Φράνκο αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του επιθετικού των «πρασίνων» και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω. Στο 57΄ η Γαλατασαράι πέτυχε και τρίτο γκολ όταν μετά από απευθείας εκτέλεση φαουλ του Ελάνο η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του «Τριφυλλιού». Στο 58΄ νέα ευκαιρία για τους «πράσινους» αλλά το σουτ του Νίνη πέρασε ελάχιστα έξω. Δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Πετρόπουλου βρήκε το δοκάρι της εστίας του Φράνκο. Στο 77΄ ο Παναθηναϊκός μείωσε με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη μετά από πάσα του Καραγκούνη. Στο 83΄ οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ καθώς ο Ζιλμπέρτο μετά από σέντρα του Σαλπιγγίδη από δεξιά, έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 89΄ το σουτ του Νίνη από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Λέτο, Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος (50′ Πετρόπουλος), Μπιάρσμιρ, Μαρίνος, Καραγκούνης, Κατσουράνης (50′ Νίνης), Σπυρόπουλος.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Λέο Φράνκο, Κουνγκόλ (24′ Ουγκούρ), Ελάνο (62′ Αρντά), Κεϊτά (72′ Εσμπέκ), Τοπάλ, Μπάρος, Σαρπ, Κιούελ, Εμρέ Ασίκ, Μπαλτά, Σαμπρί.