Οι «πράσινοι» μπήκαν αποφασισμένοι να επιβάλουν τον ρυθμό τους, πιέζοντας τον αντίπαλο ψηλά, και μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Μπεργκ απείλησε με σουτ από την περιοχή, μετά από πάσα του Καρέλη αλλά πρόλαβε και παρεμβλήθηκε ο Γκάλο, διώχνοντας σε κόρνερ.

Η «απάντηση» των φιλοξενούμενων ήρθε στο 8’, με τον Μπαρμπόσα να βγάζει τον Βάργκας απέναντι από τον Στιλ, σε πλάγια θέση, και το σουτ του δεύτερου να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Άγγλου γκολκίπερ.

Ακολούθησαν μια προσπάθεια του Καρέλη από τα αριστερά, που είχε τις προϋποθέσεις για να αποδειχθεί πιο απειλητική για την εστία του Μπαρόχα αλλά κατέληξε άουτ και η αναγκαστική αλλαγή του Λαγού με τον Ατζαγκούν, λόγω τραυματισμού του πρώτου στο 37ο λεπτό, για να οδηγηθούμε στην ανάπαυλα, χωρίς σκορ…

Στην επανάληψη, το «τριφύλλι» θέλησε να ακολουθήσει την ίδια «συνταγή» και μόλις στο 46’ καταγράφηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Με τον Μπεργκ να τσιμπάει την μπάλα, εκτός περιοχής, αλλά εκείνη να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της ΑΕΚ κι αφού πρώτα την βρήκε με τα ακροδάχτυλά του ο Μπαρόχα!

Δυο λεπτά αργότερα, Κρισάντους -που ήταν οφσάιντ αλλά δεν υποδείχθηκε από τον βοηθό Καραβασίλη- έκανε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να περνάει άουτ, στην πιο αξιόλογη φάση των «κιτρινόμαυρων» στο δεύτερο ημίχρονο.

Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, προσπάθησε αλλά… μέχρι εκεί, για να φτάσουμε στο 74’, με τον Νίνη να κάνει ένα εξαιρετικό σουτ, έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπαρόχα.

Ενώ μετά από πέντε λεπτά ο Γκάλο εκτέλεσε απευθείας φάουλ αναγκάζοντας τον Στιλ να αποκρούσει με δυσκολία, στην τελευταία αξιόλογη στιγμή της αναμέτρησης…

Έτσι, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος, έχοντας 19 βαθμούς αλλά και απέχοντας πλέον οκτώ από την κορυφή.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μαρινάκης, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Πράνιτς, Λαγός (37’ Ατζαγκούν), Ζέκα, Λουντ (46’ Κουτρουμπής), Νίνης (85’ Καλτσάς), Καρέλης, Μπεργκ.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Βάργκας (58’ Κορδέρο), Μάνταλος, Μπαρμπόσα (84’ Μπουονανότε), Κρισάντους.