Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε προβλήματα στην ανάπτυξη στο πρώτο ημίχρονο, αγωνιζόμενος πλέον και με νέο σύστημα, το οποίο οι παίκτες του δεν κατάφεραν να «υπηρετήσουν» όπως θα περίμενε ο προπονητής τους…

Στον αντίποδα, οι «κυανόλευκοι» είχαν την πρώτη καλή στιγμή του ματς, στο 15’, με την μπαλιά του Ιντζόγλου στην «πλάτη» του Πράνιτς να έχει αποδέκτη τον Μπουλούτ, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Στιλ από αλλά το σουτ του, από πλάγια δεξιά, πέρασε άουτ.

Αντιθέτως, στο 23ο λεπτό, ο Ηρακλής μπόρεσε να ανοίξει το σκορ όταν μετά από λάθος του Ζέκα στο κέντρο ο Πασάς πρόλαβε τον Ταυλαρίδη, γύρισε την μπάλα στον Βέλλιο, εκείνος απέφυγε το τάκλιν του Σάντσεθ και με σουτ στην κλειστή γωνία του Στιλ έκανε το 1-0.

Η ομάδα του Στραματσόνι φάνηκε απειλητική έξι λεπτά αργότερα όταν ο Μπεργκ «έστρωσε» με το κεφάλι την μπάλα στον Καρέλη, εκείνος βγήκε τετ α τετ με τον Χουάντερσον, αλλά το πλασέ του διεθνούς επιθετικού πάνω από τον γκολκίπερ του Ηρακλή, έφυγε αρκετά ψηλά.

Στο 38’, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0, με τους Ρομάνο και Βέλλιο να συνδυάζονται, τον Αργεντινό μέσο να μπαίνει στην περιοχή, να περνάει τον Ταυλαρίδη αλλά το σουτ του να καταλήγει αρκετά πάνω από την εστία του Στιλ.

Βελτιωμένος, αλλά…
Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά και μόλις στο 49’ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά το εντυπωσιακό σουτ του Καρέλη με το αριστερό, μετά από κεφαλιά πάσα του Μπεργκ, πέρασε άουτ.

Η είσοδος του Νίνη αρχικά και του Μαρινάκη αργότερα έδωσε μια καλύτερη εικόνα στους «πράσινους», σε σχέση με το πρώτο μισό της αναμέτρησης, χωρίς όμως να αποδειχθεί αρκετή για να τους χαρίσει έστω και ένα γκολ…

Ο διεθνής μέσος εκτέλεσε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα απευθείας ένα φάουλ, αναγκάζοντας τον Χουάντερσον να επέμβει με το χέρι και να διώξει δύσκολα, ενώ στο 78ο λεπτό γύρισε την μπάλα στον Καρέλη που έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε έξω, στην τελευταία αξιόλογη φάση.

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στους 22 βαθμούς και την δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος, όπου έχουν πλέον «συγκάτοικο» τον Πανιώνιο, αλλά με ένα ματς λιγότερο.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Μπουλούτ (76’ Χαντί), Βέλλιος, Ρομάνο (88’ Περόνε), Πασάς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος (73’ Μαρινάκης), Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Πράνιτς, Εσιέν, Ζέκα, Ατζαγκούν (58’ Νίνης), Αμπέντ (86’ Κλωναρίδης), Καρέλης, Μπεργκ.