Αποτέλεσμα που προήλθε από τα δυο γκολ του Κλωναρίδη στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και χάρη στο οποίο οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι έφτασαν τους έξι βαθμούς στον τέταρτο όμιλο, εξασφαλίζοντας έτσι πρόωρα το «εισιτήριο» για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας!

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και απείλησαν με την κεφαλιά του Τζίλας στο 2’ και το σουτ του Στεργίδη,στην αμέσως επόμενη φάση,το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Κοτσόλης.

Ωστόσο, οι «πράσινοι» ήθελαν να «τελειώσουν» όσο πιο γρήγορα με το παιχνίδι και ευτύχησαν να το… πετύχουν αφού προηγήθηκαν μόλις στο 7ο λεπτό, με τον Κλωναρίδη ο οποίος πέρασε με ωραία ενέργεια τον Ασίγκμπα και με πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του!

Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει και το 2-0, με το σουτ του Μπεργκ από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε πάνω στον Λαμπρόπουλο και κατέληξε κόρνερ.

Ο Σουηδός επιθετικός, πάντως, δέχτηκε μια κλωτσιά από τον Χατζή -που δεν υποδείχτηκε… καν φάουλ από τον διαιτητή Σελίμο- με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστικά αλλαγή, στο 16’ αφού αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δεξιό του δικέφαλο.

Η Παναχαϊκή δεν είχε στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου κάποια άλλη αξιόλογη ενέργεια, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 21ο λεπτό είδαν το Νίνη να κάνει τη σέντρα-σουτ, τη μπάλα να καταλήγει στον Καρέλη αλλά το πλασέ του δεύτερου από καλή θέση να περνάει άουτ.

Ενώ έντεκα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός «προειδοποίησε» τον αντίπαλο του, όταν ο Καρέλης να γύρισε παράλληλα την μπάλα για τον Πράνιτς, ο οποίος σούταρε πολύ ψηλά αν και ανενόχλητος. Για να έρθει, τελικά, το… αναμενόμενο 0-2 στο 41’, με τον Πράνιτς να πασάρει στον Κλωναρίδη, που πέρασε τους Ασίγκμπα και Στρέζο, για να σημειώσει το δεύτερο γκολ του στο ματς!

Χαλάρωση και… μείωση
Στην επανάληψη, η… συνταγή δεν άλλαξε και έτσι το «τριφύλλι» απείλησε την εστία των Πατρινών στο 51’, με την ωραία μεταβίβαση του Καρέλη για τον Κλωναρίδη, αλλά το πλασέ πάνω στην κίνηση1 του δεύτερου βρήκε στο πρόσωπο του Ασίγκμπα και κατέληξε κόρνερ.

Όσο και μετά από ένα λεπτό, αλλά το σουτ του Κλωναρίδη από πλάγια θέση στο τετ α τετ με τον Στρέζο είχε σαν αποτέλεσμα την επέμβαση του τερματοφύλακα της Παναχαϊκής, που διατήρησε το 2-0.

Βέβαια, στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε από πλευράς Παναθηναϊκού και με εξαίρεση ένα συρτό σουτ του Πράνιτς στο 64ο λεπτό, που πέρασε κόρνερ, αλλά και την ωραία επέμβαση του Στρέζου στην προσπάθεια του Καρέλη στο 76’ δεν «καταγράφηκε» κάποια άλλη αξιόλογη φάση για λογαριασμό του…

Έτσι, οι «κοκκινόμαυροι»… αναθάρρησαν και αφού πρώτα έφτασαν κοντά στη μείωση του σκορ δύο λεπτά πριν τη λήξη, όταν από εκτέλεση φάουλ ο Τζίλας έκανε την γυριστή κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Κοτσόλη σε εντυπωσιακή επέμβαση, τελικά τα… κατάφεραν.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Κάργα να κάνει την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, τη μπάλα να βρίσκει στον Στεργίδη -που ήταν οφσάιντ, παρότι δεν υποδείχτηκε- και να καταλήγει στα δίχτυα του Κοτσόλη, για το τελικό 1-2.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σελίμος Σ. (Λακωνίας)

ΣΚΟΡΕΡ: 91’ Κάργας / 7’-41’ Κλωναρίδης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 86’ Τζίλας, 89’ Κάργας / 86’ Κουτρουμπής

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Στρέζος, Χούσα, Ασίγκμπα, Κάργας, Λαμπρόπουλος, Χατζής, Πινδώνης (46’ Ντελέκος, λ.τ. 56’ Τρίγκας), Στεργίδης, Περέιρα (82’ Μητρόπουλος), Σιατραβάνης. Τζίλας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Μαρινάκης, Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (67’ Αμπέντ), Κλωναρίδης (82’ Λάμπρου), Μπεργκ (16’ Καρέλης).