Την ήττα με 1-0, που του κόστισε και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας COSMOTE, γνώρισε στο δημοτικό στάδιο Περιστερίου σήμερα ο Παναθηναϊκός από τον Ατρόμητο, στη ρεβάνς του 0-0 της Λεωφόρου.

Οι «πράσινοι» αποδείχτηκαν κατώτεροι των προσδοκιών, αφού ακόμα και μετά το πολύ όμορφο γκολ του Στόιτσεφ στο 65’ -το οποίο ήρθε σε ανύποπτη φάση όμως έμελλε να κρίνει το νικητή- είχαν μπροστά τους χρόνο να ισοφαρίσουν, αλλά δεν έδειξαν την αντίδραση που θα έπρεπε…

«Σβηστά» και οι δυο

Στο πρώτο ημίχρονο, αμφότερες οι ομάδες έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση να μην δεχθούν γκολ παρά να απειλήσουν την εστία του αντιπάλου και είναι ενδεικτικό ότι δημιουργήθηκαν όλες κι όλες δυο… υποψίες φάσεων.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας σε αυτό το διάστημα, αλλά χωρίς να την αξιοποιήσει ιδιαίτερα, με τον Βιγιαφάνιες να είναι ο πιο κινητικός παίκτης του μέχρι τα μισά του 45λεπτου.

Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεσή τους μετά το ημίωρο και είχαν στο μυαλό τους να «χτυπήσουν» σε κάποια γρήγορη αντεπίθεση, επίσης χωρίς να πετυχαίνουν τον στόχο τους.

Ένα γκολ… ποίημα

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με το «τριφύλλι» να έχει δυο καλές στιγμές με τον Κλωναρίδη νωρίς και στη συνέχεια δυσκολεύεται ακόμα και να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή.

Αντιθέτως, ο Ατρόμητος ήταν εκείνος ο οποίος ευτύχησε να σημειώσει το ένα γκολ που, σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα, θα έκρινε τελικά τον νικητή και μάλιστα μετά από πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια, με σκόρερ τον Στόιτσεφ, στο 65ο λεπτό!

Στη συνέχεια ο Αντρέα Στραματσόνι έριξε στη «μάχη» αρχικά τον Μπεργκ και μετά τον Βλαχοδήμο -που έκανε το ντεμπούτο του με τα πράσινα- όμως εξακολούθησε να μην βρίσκει τρόπο να δημιουργήσει καταστάσεις στο τρίτο μισό του γηπέδου.

Μάλιστα, ήταν οι Περιστεριώτες εκείνοι που -αφού έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία του Μπάρκα- θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, αλλά ο Στιλ επενέβη στο 82’, στην κεφαλιά του Ούμπιδες, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ήταν η σειρά του Μολέδο να διώξει σωτήρια προ του Στόιτσεφ.

Όπως έκανε και ο γκολκίπερ του Ατρομήτου στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, στην προσπάθεια του Βλαχοδήμου, διατηρώντας το 1-0 για την ομάδα του και στέλνοντας την στα ημιτελικά της διοργάνωσης, τελικά…

Ατρόμητος: Μπάρκας, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Κεϊτά, Ούμπιδες, Μπρίτο (82’ Ουσέρο), Σουμπίνιο (69’ Ματέι), Στόιτσεφ, Λε Ταλέκ (91’ Παπαδόπουλος).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Μολέδο, Τελάντερ, Πράνιτς, Εσιέν (91’ Λαγός), Λουντ (75’ Βλαχοδήμος), Καλτσάς (64’ Μπεργκ), Αμπέντ, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης.