Ο Παναθηναϊκός ήταν εμφανώς ανώτερος του αντιπάλου του και έδειξε από την αρχή του αγώνα ότι είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και κατάφερε να ανταπεξέλθει ακόμα και των διαιτητικών αποφάσεων.

Έχοντας στην ενδεκάδα του αλλαγές συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι (Κουτρουμπής, Ζέκα, Βλαχοδήμος Π., Μπεργκ στο αρχικό σχήμα αντί των Μολέδο, Εσιέν, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδη), ο Παναθηναϊκός κυκλοφόρησε τη μπάλα από τα πρώτα λεπτά και προσπάθησε να βρει τρόπο να φτάσει στο γκολ. Ό,τι δεν ήρθε στο 24′ με διπλή χαμένη ευκαιρία από τους Καλτσά, Βλαχοδήμο, ήρθε στο 26ο λεπτό με το παρθενικό γκολ του Βλαχοδήμου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Και ενώ οι «Πράσινοι» είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους, ήρθε ο διαιτητής να ανατρέψει τις ισορροπίες δίνοντας δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε λίγα λεπτά στον Κάρλος Ζέκα. Η αποβολή του αρχηγού στο 39ο λεπτό άλλαξε αριθμητικά τις ισορροπίες, όμως το πάθος των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού ξεπέρασε τα εμπόδια που προβλήθηκαν. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο με τον Μπεργκ αλλά τελικά το πρώτο 45λεπτο έμεινε στο 0-1.

Ο ΠΑΣ πήρε τον έλεγχο της μπάλας αλλά δυσκολεύτηκε να φτάσει σε θέση να απειλήσει τον Παναθηναϊκό. Και όταν τα κατάφερε φώναξε «παρών» ο Λουκ Στιλ. Οι αλλαγές του Αντρέα Στραματσόνι βοήθησαν πολύ την ομάδα να κλείσει κάθε διάδρομο προς την εστία του Στιλ και παράλληλα να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση. Ο Κλωναρίδης αφού έχασε ενα τετ α τετ, έδωσε δύο ασίστ στον Μπεργκ και ο Σουηδός killer επέστρεψε στα γκολ, χαρίζοντας μια σημαντική -ψυχολογικά κυρίως- νίκη στο «Τριφύλλι».

ΠΑΣ: Περιστερίδης, Στρούνα (69′ Ηλιάδης), Ναδάλες, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γαρουφαλιάς (64′ Φερφελής), Κοζορώνης (52′ Γιάκος), Καρανίκας, Ακόστα, Ίλιτς, Μανιάς

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Πράνιτς (64′ Νάνο), Τελάντερ, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λουντ, Αμπέντ, Καλτσάς (58′ Κλωναρίδης), Βλαχοδήμος Π. (59′ Λαγός), Μπεργκ.