Εδώ και δύο ημέρες, το φετινό Πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί. Η… κανονική περίοδος, για να είμαστε ακριβείς, στη Super League Ελλάδα, αφού ως γνωστόν ακολουθεί και η διαδικασία των playoffs. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός επιθυμεί να… κόψει ξανά πρώτος το νήμα και να διεκδικήσει και τη νέα σεζόν την είσοδό του στους ομίλους του Champions League.

Αυτό όμως, είναι μια άλλη… συζήτηση. Στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, αυτό που θα κάνουμε παρακάτω είναι να καταγράψουμε τις επιδόσεις των παικτών του «τριφυλλιού». Προκειμένου, με αυτό τον τρόπο, να έχουμε εικόνα για τους κορυφαίους του Πρωταθλήματος μας πέρασε!

«Αντικείμενο» της… μελέτης του pao.grθα είναι οι δέκα βασικές ατομικές κατηγορίες της στατιστικής, όπως αυτές υπολογίζονται και για λογαριασμό της διοργανώτριας Αρχής. Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, όμως, ας δούμε αναλυτικά ποιοι είναι οι καλύτεροι, πάντοτε με τη γλώσσα των αριθμών…

steele matches

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Ο… βράχος Στιλ

Αποτελεί το αδιαμφισβήτητο «νούμερο ένα» του Παναθηναϊκού και φέτος. Είναι ο… φύλακας άγγελος της εστίας της ομάδας μας και ως εκ τούτου, σε συνδυασμό με τη θέση που αγωνίζεται, δεν θα μπορούσε παρά να είναι και πρώτος σε συμμετοχές… Ο λόγος για τον Λουκ Στιλ, με τον Άγγλο γκολκίπερ να μετράει 27 συμμετοχές ως τώρα! Δεύτερος ακολουθεί ο Ζέκα, με 26 και τρίτος ο Ντάνιελ Πράνιτς με 23.

berg goal

ΓΚΟΛ
Μάρκους, ο «κανονιέρης»

Ο Μάρκους Μπεργκ είναι… αποδεδειγμένα ένα από τα πλέον «φονικά όπλα» που κυκλοφορούν στα ελληνικά γήπεδα. Έχοντας την αίσθηση του γκολ όσο κανείς άλλος, ειδικότερα από το υπάρχον ρόστερ του «τριφυλλιού», απόλυτα φυσιολογικά αποτελεί και τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, με 15 γκολ στο ενεργητικό του. Στη δεύτερη θέση παραμένει ο Νίκος Καρέλη, παρά την φυγή του, με οκτώ, ενώ στην τρίτη συναντάμε τον Νίκο Καλτσά, με πέντε.

steele minutes

ΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Αναμενόμενη πρωτιά…

Από την στιγμή που είναι πρώτος σε συμμετοχές ανάμεσα σε όλους τους συμπαίκτες του, μόνο εντύπωση δεν προκαλεί η παρουσία του στην πρώτη θέση και της εν λόγω κατηγορίας… Στον Λουκ Στιλ αναφερόμαστε -ξανά- αφού ο 31χρονος τερματοφύλακας έχει παίξει 2544 λεπτά! Πίσω του, ο Ζοζέ Κάρλος Γκονσάλβες με 2353 και τρίτος ο Ντάνιελ Πράνιτς, ο οποίος έχει να επιδείξει 1957 λεπτά.

leto asist

ΑΣΙΣΤ
Λέτο σε ρόλο… σερβιτόρου

Τι κι αν βρίσκεται στην ομάδα μόλις τρεις μήνες; Τι κι αν μετράει όλα κι όλα έξι ματς; Ο Σεμπάστιαν Λέτο, για τον οποίο ο λόγος, είναι πρώτος σε ασίστ στον Παναθηναϊκό, έχοντας «σερβίρει» έξι τέρματα στους συμπαίκτες του! Δεύτερος παραμένει -ακόμα και τώρα που έχει φύγει- ο Νίκος Καρέλης με τέσσερις, ενώ οι Ολιβιέ Μπουμάλ, Μάρκους Μπεργκ και Βίκτωρας Κλωναρίδης ακολουθούν με τρεις έκαστος.

zeca foul

ΦΑΟΥΛ ΥΠΕΡ
Συχνό «θύμα» ο Ζέκα

Με δεδομένο ότι, πρακτικά, πατάει… κάθε σπιθαμή του γηπέδου αλλά και έχει ενεργότατη συμμετοχή στο παιχνίδι των «πράσινων», μόνο έκπληξη δεν προκαλεί η διαπίστωση πως ο Ζέκα είναι πρώτος σε κερδισμένα φάουλ για λογαριασμό της ομάδας του, με 44! Στην δεύτερη θέση ακολουθεί ο Μάρκους Μπεργκ με 36 ενώ η έκπληξη ακούει στο όνομα Νίκος Μαρινάκης, που είναι τρίτος με 25!

abeid foul

ΦΑΟΥΛ ΚΑΤΑ
Ο… επιρρεπής Αμπέντ

Στην… αντίπερα όχθη, ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που έχει υποπέσει στα περισσότερα φάουλ είναι ο Μεντί Αμπέντ, με τον Αλγερινό μέσο να αριθμεί 56 σφυρίγματα εναντίον του. Πίσω του είναι ο Ζοζέ Κάρλος Γκονσάλβες, με 43 παραβάσεις, ενώ μια ακόμα έκπληξη είναι η παρουσία του Μάρκους Μπεργκ στην τρίτη θέση του εν λόγω στατιστικού, με τον Σουηδό αν και επιθετικός να έχει κάνει 39 φάουλ…

steele steals

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ
Ο Άγγλος «κλέφτης»!

Μια ακόμα κατηγορία που φέρνει… φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Λουκ Στιλ είναι αυτή που αφορά στα κλεψίματα, καθώς ο 31χρονος γκολκίπερ των «τριφυλλοφόρων» έχει καταφέρει να σημειώσει 123, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας! Από κοντά ο δεύτερος Ζέκα, με 95 κλεψίματα ενώ τρίτος αλλά με πολύ μεγάλη απόσταση είναι ο Μεντί Αμπέντ. Που έχει αποσπάσει τη μπάλα 36 φορές από τους αντιπάλους του.

steele saves

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
Στην κορυφή λόγω… θέσης

Η πρωτοκαθεδρία του Λουκ Στιλ συνεχίζεται και σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι των επεμβάσεων. «Ουδεμία πρωτοτυπία», θα έλεγε κανείς, δεδομένης και της… φύσης της θέσης του, με τις 103 επεμβάσεις να είναι αρκετές στον Στιλ για την πρώτη θέση. Όσο για τον επόμενο; Αυτός είναι ο Στάθης Ταυλαρίδης, με 55 και την τριάδα «κλείνει», λίγο πιο πίσω, ο Ράσμους Τελάντερ, με 41.

zeca passes

ΠΑΣΕΣ
«Φτιάχνει» τους άλλους…

Η… χαρά του συμπαίκτη του είναι ο Ζοζέ Κάρλος Γκονσάλβες. Για πολλούς και… διάφορους λόγους. Ένας εξ αυτών και οι 321 πάσες που τους έχει δώσει και οι οποίες είναι αρκετές για να τον κατατάξουν στην κορυφή της σχετικής λίστας… Κατά τ’ άλλα, τον Πορτογάλο αρχηγό του Παναθηναϊκού ακολουθεί ο Μάικλ Εσιέν, με 131 πάσες και τρίτος είναι ο Ντάνιελ Πράνιτς, που μετράει 128 πάσες.

zeca errors

ΛΑΘΗ
Ο Ζέκα και εδώ

Το είπαμε και με άλλη αφορμή: Ο Ζέκα… τα κάνει όλα και συμφέρει! Από αυτή την άποψη, λοιπόν, μπορεί να του… συγχωρεθεί το γεγονός πως το όνομά του είναι το πρώτο που συναντάει κανείς στη λίστα με τα λάθη, έχοντας κάνει 159. Ο Μεντί Αμπέντ τον ακολουθεί, με 85 ενώ ο Ντάνιελ Πράνιτς είναι ο τρίτος της παρέας, έχοντας στο ενεργητικό του δύο λιγότερα, ήτοι 83.