Από έναν βαθμό μοιράστηκαν Παναθηναϊκός και Πανιώνιος, μετά το μεταξύ τους 1-1 στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των play offs στη Super League Ελλάδα. Αποτέλεσμα το οποίο, με τον τρόπο που ήρθε, έφερε στο μυαλό όλων τον αγώνα της κανονικής περιόδου και την τότε ήττα με 1-0…

Οι «κυανέρυθροι» εκμεταλλεύθηκαν τη λάθος αντίδραση της άμυνας του αντιπάλου τους, με αποκορύφωμα την αντίδραση του Στιλ, για να πετύχουν το πολυπόθητο τέρμα, ωστόσο υπολόγιζαν χωρίς τον… Λέτο.

Ο Αργεντινός άσος έφερε το ματς στα ίσια, με ένα πολύ όμορφο σουτ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως το «τριφύλλι» στάθηκε άτυχο αφού στο 0-0 είχε δοκάρι, με την εξαιρετική προσπάθεια του Μπεργκ να μην μετουσιώνεται σε γκολ!

Καλύτερος αλλά… άσφαιρος

Στο πρώτο ημίχρονο και μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ο Παναθηναϊκός φρόντισε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του και να προσπαθήσει να αναπτυχθεί από τα άκρα, κυρίως δεξιά με τον Μέστο αλλά ενίοτε και αριστερά με τον Νάνο.

Ο Μπεργκ δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ενέργειά του λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και να δώσει προβάδισμα σε σκορ και ψυχολογία, ενώ ο Πανιώνιος κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο.

«Δώρο» και «σφραγίδα»

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι δεν είπαν… όχι στο «δώρο» που τους έκαναν Νάνο, Μολέδο και Στιλ -με τον Άγγλο γκολκίπερ να φέρει και τη μεγαλύτερη ευθύνη- ανοίγοντας το σκορ με το… καλημέρα. Μάλιστα, στιγμές μετά, θα μπορούσαν να είχαν κάνει το 2-0 αλλά ο Στιλ «ρέφαρε» το λάθος του!

Στη συνέχεια, «μίλησε» η κλάση του Λέτο, ο οποίος κατάφερε να πετύχει ένα φοβερό γκολ και να «σώσει» τον πόντο για την ομάδα, ενώ μετά το 1-1 αμφότερες οι ομάδες έδειξαν περισσότερο να ενδιαφέρονται να μην δεχθούν άλλο τέρμα παρά να σκοράρουν. Με τον Πανιώνιο πάντως να έχει τη δυνατότητα να κλέψει το «τρίποντο» στις καθυστερήσεις, αλλά να μην τα καταφέρνει ελέω… Μολέδο.

ΣΚΟΡΕΡ: 52’ Ανσαριφάρντ / 66’ Λέτo

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Διούδης, Βλάχος Β., Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Κόρμπος, Σιώπης, Καθάριος (72’ Μπαργκάν), Μασούρας (89′ Χαλκιαδάκης), Μπακασέτας, Ανσαριφάρντ (69’ Καραμάνος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Μολέδο, Νάνο, Ζέκα, Λουντ (78’ Αμπέντ), Εβαντζελίστα (62’ Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες, Λέτο (87’ Μαμούτε), Μπεργκ.