Έβγαλε… μόνος του τα μάτια του ο Παναθηναϊκός ,καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των play offs στη Super League Ελλάδα, χάνοντας με αυτό το αποτέλεσμα τη δυνατότητα να αποσπαστεί στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι «πράσινοι» είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα, μετά την απόλυτα δικαιολογημένη αποβολή του Τζιόλη, για περισσότερο από 70 λεπτά, ευτύχησαν να βρεθούν μπροστά στο σκορ, με τον Μπεργκ να σκοράρει και να περνάει τον Σισέ σε αποτελεσματικότητα στoΠρωτάθλημα!

Ωστόσο δέχθηκαν άμεσα την ισοφάριση από τους φιλοξενούμενους, ενώ παράλληλα στάθηκαν και άτυχοι αφού ο Σουηδός επιθετικός είδε την… φωτοβολίδα που εξαπέλυσε να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γλύκου, στην μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας μας για το 2-1…

Στείρα υπεροχή

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με διάθεση να δείξει στον αντίπαλό του ποιος είναι το αφεντικό και είναι χαρακτηριστικό πως είχε την ευκαιρία αυτή μόλις στο 9’, αλλά ο Γλύκος είπε «όχι» στο ωραίο τελείωμα του Μπεργκ!

Στη συνέχεια, άλλαξαν και τα αριθμητικά δεδομένα, με τον Τζιόλη να κάνει ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ζέκα και να αποβάλλεται ορθώς με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Κύζα.

Το «τριφύλλι» πήρε την κατοχή της μπάλας έκτοτε, χωρίς όμως να καταφέρει να προβληματίσει τον ΠΑΟΚ -ο οποίος συσπειρώθηκε και παράλληλα «μάζεψε» τις γραμμές του- με κάποια σημαντική ευκαιρία, με εξαίρεση ένα σουτ του Λέτο με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα…

Γκολ… ποιήματα

Στην επανάληψη, όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, αφού μετά από ωραία συνεργασία των Λέτο και Μπεργκ, ο δεύτερος άνοιξε το σκορ και έδωσε το έναυσμα για πανηγύρια στον κόσμο που βρέθηκε στη Λεωφόρο, δημιουργώντας μάλιστα εντυπωσιακή ατμόσφαιρα!

Όμως, οι Θεσσαλονικείς είχαν την απάντηση… έτοιμη και χρειάστηκαν μόλις τρία λεπτά για να φέρουν το ματς στα ίσια, με τον Χαρίση να μιμείται τον -συμπαίκτη του- Τσίμιροτ στην κανονική περίοδο της Super League Ελλάδα και να πετυχαίνει ένα εξίσου ωραίο τέρμα, για το 1-1.

Ο Αντρέα Στραματσόνι προσπάθησε να αλλάξει την… μοίρα του αγώνα, βάζοντας αρχικά τον Μπουμάλ και εν συνεχεία τον Καλτσά, άλλαξε το σύστημα από 4-4-2 σε 4-1-3-2 προϊόντος του χρόνου, όμως οι παίκτες του δεν βρήκαν λύσεις στο τρίτο κομμάτι του γηπέδου. Απέναντι σε έναν «ψυχωμένο» αντίπαλο, που με σωστή διαχείριση από πλευράς Βλάνταν Ίβιτς αλλά και… αρκετές καθυστερήσεις, μπόρεσε να αντιπαρέλθει.

Μοναδική εξαίρεση, μια προσπάθεια του Μπεργκ στο 77ο λεπτό η οποία ωστόσο δεν ευοδώθηκε, καθώς το δοκάρι είχε… διαφορετική άποψη, με αποτέλεσμα το 1-1 να διατηρηθεί μέχρι την λήξη της αναμέτρησης.

ΣΚΟΡΕΡ: 46’ Μπεργκ / 49’ Χαρίσης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέστο, Ταυλαρίδης, Μολέδο, Νάνο, Ζέκα, Κουτρουμπής (78’ Καλτσάς), Αμπέντ (60’ Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ, Λέτο.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Τζιόλης, Χαρίσης, Ροντρίγκες (79’ Μυστακίδης), Αθανασιάδης, Μακ (60’ Ζάιρο, 68’ λ.τ. Σκόνδρας).