Την πρώτη του ήττα στα φετινά play offs στη Super League Ελλάδα γνώρισε ο Παναθηναϊκός που έχασε με 3-1 από την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της διοργάνωσης, στο Ολυμπιακό στάδιο.

Αποτέλεσμα το οποίο έριξε την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ παράλληλα οδήγησε -εκτός από τους τρεις βαθμούς- και στην απώλεια των Βιγιαφάνιες και Μπεργκ για τα δυο τελευταία ματς, με τον πρώτο να αποβάλλεται και τον δεύτερο να συμπληρώνει κάρτες!

Οι «πράσινοι»… πληγώθηκαν από τις «στημένες» φάσεις, ενώ αναγκάστηκαν να αγωνιστούν με παίκτη λιγότερο σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, με τον διαιτητή Κουκουλάκη να έχει κάποιες αμφιλεγόμενες αποφάσεις, ειδικότερα στον πειθαρχικό τομέα…

«Κρύο» γκολ και αδυναμία

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ με το… καλημέρα, μετά την κεφαλιά του Γιόχανσον μόλις στο 5’ και παρότι στη συνέχει είχε τη δυνατότητα να ισοφαρίσει, με τον Λουντ να πρωταγωνιστεί σε δυο περιπτώσεις, δεν τα κατάφερε. Αφού ένα γκολ που έβαλε ο Μπεργκ πριν το ημίωρο ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ, ενώ στη συνέχεια παρά την κατοχή της μπάλας εμφάνισε αδυναμία να απειλήσει τον αντίπαλό του.

Σαν να μην έφτανε αυτό, μάλιστα, το «τριφύλλι» δέχθηκε και δεύτερο… χτύπημα, σε μια αντεπίθεση των γηπεδούχων στο 40ο λεπτό, με τον Μπαρμπόσα να σκοράρει. Παράλληλα, η ΑΕΚ είχε και δοκάρι, ξανά από κεφαλιά του Γιόχανσον, ένα λεπτό πριν τη λήξη, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η λανθασμένη αποβολή του Βιγιαφάνιες άλλαξε οριστικά τα δεδομένα!

Μείωσε αλλά… δεν ολοκλήρωσε

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο αποφασισμένος και με πίεση από το ξεκίνημα κατάφερε να μειώσει σχετικά γρήγορα, χάρη στο κεφάλι του Λέτο και τη συνεργασία του με τον Νάνο, στο 54’. Μάλιστα, ο Αργεντινός άσος ισοφάρισε κιόλας, όμως το γκολ ορθώς δεν μέτρησε κι έτσι η ολική επαναφορά δεν ολοκληρώθηκε… ποτέ, παρά κάποιες προσπάθειες του Μπεργκ.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεπέρασαν το δύσκολο διάστημα και προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν τους κενούς χώρους που άφηνε ο αντίπαλος τους, για να «χτυπήσουν» σε κάποια αντεπίθεση και να «καθαρίσουν» τη νίκη. Όπως κι έγινε, τελικά, με τον Μπαρμπόσα να βάζει και δεύτερο γκολ, στο 69ο λεπτό, ενώ αν οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει ξανά μέχρι το τέλος του ματς…

ΣΚΟΡΕΡ: 5’ Γιόχανσον, 40’-69’ Μπαρμπόσα / 54’ Λέτο

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπαρμπόσα, Μάνταλος (91’ Τζανετόπουλος), Αραβίδης (59’ Μπακάκης), Τζεμπούρ (79’ Πέκχαρτ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέστο, Ταυλαρίδης, Μολέδο, Νάνο, Κουτρουμπής (41’ Λέτο), Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Μπεργκ, Μπουμάλ (46’ Αμπέντ).