Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επικράτησε του Πανιωνίου με 1-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για την 5η αγωνιστική των play offs στη Super League Ελλάδα, χάρη σε ένα ακόμα γκολ του Λέτο στη διοργάνωση.

Έτσι, η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι ανέβηκε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με αποτέλεσμα να παίζει τα… ρέστα της στο τελευταίο φετινό της παιχνίδι, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Αφού, αν κερδίσει κι εκεί, θα τερματίσει στην πρώτη θέση στο «μίνι – Πρωτάθλημα»…

Πέραν του Λέτο, ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και στον Πέτριτς, καθώς αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του μπροστά στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι τον αποθέωσαν στο τέλος της αναμέτρησης. Ενώ, πριν από αυτή, ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, βράβευσε τον Κροάτη επιθετικό!

Όλα… μηδέν

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του, ωστόσο τουλάχιστον στο πρώτο μισό της αναμέτρησης -και με εξαίρεση κάποιες καλές στιγμές που είχε, με τους Λέτο -κυρίως- και Αμπέντ πρωταγωνιστές- δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την εδαφική υπεροχή του και την κατοχή της μπάλας σε κάτι… παραπάνω από αυτά.

Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι επεδίωξαν να παίξουν με αντεπιθέσεις και είχαν δυο ευκαιρίες να πετύχουν εκείνοι πρώτοι το γκολ, στο ξεκίνημα και στο… τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Μολέδο όμως να αναλαμβάνει δράση και να διατηρεί ανέπαφη την εστία του Στιλ.

«Καθάρισε» ο «Σέμπα»!

Στην επανάληψη, ήταν ξανά ο Λέτο εκείνος που ανέλαβε να… τραβήξει το «τριφύλλι» και να ηγηθεί της προσπάθειας της ομάδας του να σημειώσει το πολυπόθητο τέρμα, το οποίο όπως έδειχνε και η εικόνα του αγώνα, θα στεκόταν αρκετό για να χαρίσει σε αυτόν που θα το πετύχαινε και τους τρεις βαθμούς…

Αφού λοιπόν… προειδοποίησε τον Γιαννιώτη, στη φάση του 50ου λεπτού, ο Αργεντινός άσος βρήκε δίχτυα στο 78’, με άψογο τελείωμα και όντας βρισκόμενος στην σωστή θέση, την σωστή στιγμή κι ενώ νωρίτερα ο «τιμώμενος» Πέτριτς είχε φροντίσει να τον τροφοδοτήσει!

Νωρίτερα, βέβαια, ο Στραματσόνι είχε φροντίσει να… ανακατέψει την τράπουλα, κάνοντας αλλαγές τόσο σε παίκτες αλλά και σε σύστημα, με την είσοδο αρχικά του Κλωναρίδη και στη συνέχεια του Μπουμάλ και το 4-4-2 ρόμβο να γίνεται 4-2-3-1. Με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να αυξήσει την πίεσή του και παράλληλα μην κινδυνεύσει ξανά μέχρι και το τέλος του ματς.

ΣΚΟΡΕΡ: 78’ Λέτο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μαρινάκης (63’ Μέστο), Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουχούμης, Βλαχοδήμος Π. (59’ Κλωναρίδης), Ζέκα, Αμπέντ (73’ Μπουμάλ), Εβαντζελίστα, Λέτο, Πέτριτς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης (λ.τ. 42’ Πατζατζόγλου), Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης (82’ Βιγιάλμπα), Κόρμπος, Καθάριος, Χαλκιαδάκης, Μασούρας, Μπαργκάν (74’ Αργυρόπουλος).