Το πρώτο… βήμα για την πρόκριση του στους ομίλους του Europa League έκανε ο Παναθηναϊκός, που κέρδισε τη Μπρόντμπι με το «καθαρό» 3-0 στο Απόστολος Νικολαΐδης».

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα μας ήταν ο Μπεργκ που σκόραρε εις διπλούν, φτάνοντας έτσι τα 10 τέρματα στην φάση των play-offs στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ενώ ο Λεντέσμα σημείωσε το άλλο τέρμα, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι…

Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει το τρία στα τρία φέτος στην Ευρώπη, μετά τις δυο επικρατήσεις απέναντι στην ΑΪΚ Στοκχόλμης, όπως και ότι ο Στιλ μπόρεσε να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του για τρίτο διαδοχικό ευρωπαϊκό παιχνίδι!

Τους… κρέμασε

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε την ίδια 11άδα με εκείνη που είχε χρησιμοποιήσει στον προηγούμενο εντός έδρας αγώνα και κατάφερε να μην δεχθεί φάσεις από τους Δανούς, με εξαίρεση το δοκάρι από την κεφαλιά του… Μέστο στο πέμπτο λεπτό και την επέμβαση του Στιλ στο δυνατό σουτ του Πούκι στο 39’.

Παράλληλα, κρατώντας τη μπάλα στην κατοχή του και παίζοντας αρκετά από τα αριστερά, ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτη φορά στο 19ο λεπτό, με τον Μπεργκ να σουτάρει ανενόχλητος μέσα από την περιοχή, αλλά ψηλά άουτ.

Στο 33’ ο Κρόνε ανέτρεψε τον Μέστο και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ιμπάρμπο ανάγκασε τον Ρόνοου σε σωτήρια απόκρουση αλλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπεργκ… πήρε τα’ όπλο του και… κρέμασε τον γκολκίπερ της Μπρόντμπι με «λόμπα», κάνοντας παράλληλα το 1-0!

Πήρε σκορ πρόκρισης!

Στην επανάληψη, τα πράγματα… απλοποιήθηκαν στο 50’, με τον Ιμπάρμπο να κάνει μια εξαιρετική ατομική ενέργεια, αναγκάζοντας τον Ρόνοου να τον ανατρέψει και ταυτόχρονα να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Λεντέσμα ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, μετά από τέσσερα λεπτά, σκοράροντας για πρώτη φορά με το «τριφύλλι» και πετυχαίνοντας το 2-0!

Με τον Παναθηναϊκό να έχει αριθμητικό πλεονέκτημα δύο παικτών και τον Λέτο να αντικαθιστά τον Κουτρουμπή, οι γηπεδούχοι πήραν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, χάνοντας μάλιστα αρκετές ευκαιρίες για να σημειώσουν κι άλλα τέρματα, με τους Μπεργκ, Γουακάσο και Λεντέσμα…

Τελικά, τα κατάφεραν στο 82’, όταν ο Μπεργκ μετέτρεψε την έξοχη κάθετη πάσα του Λεντέσμα σε γκολ, πλασάροντας τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και δίνοντας παράλληλα… σκορ πρόκρισης στον Παναθηναϊκό από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής (58’ Λέτο), Μολέντο, Ιβανόφ, Μέστο, Λεντέσμα, Ζέκα, Χουλτ, Ιμπάρμπο, Γουακάσο (73’ Βιγιαφάνιες), Μπεργκ (85’ Ρινάλντι).

Μπρόντμπι: Ρόνοου, Λάρσον, Άλμπρεχτσεν, Ρόκερ, Κρόνε, Χιουλσάγκερ, Νόργκααρντ, Πίρι, Μούχταρ (46’ Γιούελσγκαρντ), Βίλτσεκ (72’ Χέρμανσον), Πούκι (53’ Τόπελ).

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα της Λεωφόρου: