Με τον Σουηδό striker να φτάνει τους πέντε συνεχόμενους αγώνες πρωταθλήματος με τουλάχιστον 1 γκολ οι «πράσινοι» αξιοποίησαν την ανωτερότητά τους και έκαμψαν την αντίσταση του Πανιωνίου κερδίζοντας με 1-0, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο «Απ. Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έκλεισε τον Πανιώνιο στην περιοχή του προσπαθώντας να δημιουργήσει τις καταστάσεις που θα του επέτρεπαν να ανοίξει το σκορ και να αλλάξει τις ισορροπίες της αναμέτρησης. Το πρώτο 20λεπτο κύλισε σε αυτή τη λογική και οι λόγοι για τους οποίους το 0-0 παρέμεινε ήταν η αστοχία των γηπεδούχων, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Βιγιαφάνιες στο 17’, και ο μη καταλογισμός του καθαρού πέναλτι του Ρισβάνη στον Μπεργκ ένα λεπτό αργότερα. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, καθώς ο Πανιώνιος βρήκε αμυντική ισορροπία και έκλεισε τους χώρους στην άμυνά του. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός δεν απειλούνταν καθόλου και είχε την κατοχή της μπάλας κρατώντας τους φιλοξενούμενους στο δικό τους μισό του γηπέδου.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να κάνει αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Λουντ και με τον Ρεις να παίρνει θέση στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν την αναμέτρηση και να ψάχνουν τρόπους να διεισδύσουν στην περιοχή του Πανιωνίου που έπαιζε πίσω από την μπάλα και δεν απειλούσε καθόλου έχοντας μόνο ανασταλτικούς προσανατολισμούς. Μετά το 60’ η πίεση εντάθηκε και η είσοδος του Λέτο έδωσε τη δυνατότητα στο «τριφύλλι» να φτάσει πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις ο Αργεντίνος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Τασουλή, ο Μπεργκ το εκτέλεσε εύστοχα και έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, σφραγίζοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη της ομάδας του που έπιασε τον Πανιώνιο στους 51 βαθμούς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήμος Οδ., Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Λουντ (46′ Ρέις), Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Εμποκού (65′ Λέτο), Κλωναρίδης (75′ Βλαχοδήμος Π.), Μπεργκ.

Πανιώνιος:Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (87′ Σαββίδης), Μπεν, Μασούντ, Γεσίλ (65′ Λάμπρου).