Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σεμπάστιαν Λέτο έκανε τη διαφορά ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο «Απ. Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των Playoffs του Πρωταθλήματος Super League και ολοκληρώθηκε με σκορ 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Ότι ένα γκολ θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στον αγώνα ήταν κάτι που γρήγορα φάνηκε καθώς στον αγωνιστικό χώρο η παραγωγική δραστηριότητα των 22 ποδοσφαιριστών ήταν εξαιρετικά περιορισμένη. Οι απουσίες από την επιθετική γραμμή των «πράσινων» δεν τους επέτρεπαν να φτάσουν τα γνωστά τους στάνταρ επιθετικής λειτουργίας, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρά την κατοχή της μπάλας δεν έμοιαζαν ιδιαίτερα απειλητικοί. Ο, τι θα θυμόμαστε από το πρώτο ημίχρονο θα είναι ένα λεπτό μέσα στο οποίο χάθηκαν διαδοχικά οι δύο καλύτερες ευκαιρίες του αγώνα. Ο Μολέδο σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ και στην αντεπίθεση της ΑΕΚ μετά το διώξιμο του Γκάλο ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε μπροστά στον Βλαχοδήμο ο οποίος τον νίκησε στο τετ-α-τετ.

Η επανάληψη δεν διεξήχθη σε διαφορετικό ρυθμό, αλλά παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ προσπαθούσε να έχει την κατοχή της μπάλας άφηνε αρκετές φορές κενά, τα οποία το «τριφύλλι» προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί. Σε μια τέτοια περίπτωση η γρήγορη εκτέλεση του Λουντ στο πλάγιο άουτ και η μαχητικότητα του Χατζηγιοβάνη επέφεραν το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Γκάλο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λέτο που νίκησε τον Ανέστη και έγραψε το 1-0. Το σκορ αυτό έμελλε να είναι και το τελικό καθώς στα περίπου 35 λεπτά (με τις καθυστερήσεις) που ακολούθησαν η ΑΕΚ δεν κατάφερε να απειλήσει καθόλου και οι «πράσινοι» διαχειρίστηκαν σχετικά άνετα το προβάδισμά τους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήμος Ο., Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Χατζηγιοβάνης, Λουντ (79’ Ρέις), Κλωναρίδης (65’ Βλαχοδήμος Π.), Λέτο (71’ Μολίνς).

ΑΕΚ:Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (64’ Αλμέιδα), Γαλανόπουλος (75’ Πέκχαρτ), Χριστοδουλόπουλος (71’ Πατίτο) Μάνταλος, Αραούχο.