Δείχνοντας χαρακτήρα και επιμονή και διεκδικώντας το καλύτερο μέχρι το τέλος, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει με 3-2 του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα με γκολ του Μολίνς στο 93’ στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος Super League.

Παρά τις απουσίες, στις οποίες συνήθισε καθ’ όλη τη διάρκεια των playoffs, ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγώνα πιο καλά οργανωμένος και πιο απειλητικός από τους γηπεδούχους. Το κίνητρο της τελικής κατάταξης ήταν ισχυρό και για τις δύο ομάδες ωστόσο ο Παναθηναϊκός έβρισκε τρόπους να απειλεί κυρίως με τους Μολίνε και Κλωναρίδη την ώρα που ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε όχι μόνο να μπει στην περιοχή του Βλαχοδήμου, αλλά ούτε καν να πάρει την κυκλοφορία της μπάλας στο κέντρο. Η εικόνα αυτή άλλαξε από μια εξαιρετική έμπνευση του Μπίσεσβαρ που με το βολέ του εκτός περιοχής στο 19’ άνοιξε το σκορ προσφέροντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Παρά ταύτα η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός δεν άργησε να μετουσιώσει την ανωτερότητά του σε γκολ και να ισοφαρίσει τον αγώνα. Το πέτυχε με τον Κλωναρίδη έπειτα από ασίστ του Λουντ στο 27’.

Η ατυχία συνέχισε να χτυπά τους «πράσινους» αφού ο Κουλιμπαλί τραυματίστηκε έγινε αλλαγή ενώ ο Ρέις ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί καθώς κούτσαινε. Η αποχώρησή του τελικά στο 49’ έφερε τον Παναθηναϊκό να έχει δύο αναγκαστικές αλλαγές πολύ νωρίς και το κέντρο του να στερείται τους τις ούτως ή άλλως περιορισμένες διαθέσιμες λύσεις. Ετσι, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία του αγώνα και πίεσε για το προβάδισμα το οποίο και πήρε τελικά στο 68’ με το πλασέ του Ενρίκε έπειτα από το λάθος γύρισμα του Κουτρουμπή στον Βλαχοδήμο κι αφού ο ίδιος είχε νωρίτερα δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ φάνηκε να επαναπαύεται κι ο Παναθηναϊκός βρήκε την ευκαιρία να «χτυπήσει» και να ανατρέψει πλήρως την κατάσταση.

Πρώτα ο Λουντ ισοφάρισε έπειτα από κόρνερ του Βιγιαφάνιες και ασίστ του Κουτρουμπή, αλλά το 2-2 δεν ήταν αρκετό για το «τριφύλλι» που ήθελε να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι τέλους. Έτσι, ο Κλωναρίδης στο 93’ έκανε την κούρσα κι έδωσε την ασίστ στον Μολίνς που νίκησε με κεφαλιά τον Μπρίκιτς, έγραψε το 3-2 και υπέγραψε το φινάλε της σεζόν για τον Παναθηναϊκό που θα ξεκινήσει την προσπάθειά του για την επόμενη από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ:Μπρκιτς,Κίτσιου,Λέοβατς,Πούγγουρας,Κρέσπο, Τσίμιροτ,Σάχοβ,Μπίσεσβαρ,Ενρίκε(77’Κάνιας),Ουάρντα(88’Χαρίσης), Πρίγιοβιτς(67’Κουλούρης).

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήμος Οδ., Κουλιμπαλί (43’ Ευαγγέλου), Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Χουλτ, Μαρινάκης, Λουντ, Ρέις (48’ Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνιες (87’ Πίσπας), Κλωναρίδης, Μολίνς.