Στο πρώτο φιλικό παιχνίδι του στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 την Αλκμάαρ στη Λεωφόρο και πέρασε επιτυχημένα τις… εξετάσεις της πρόβας, ενόψει της αναμέτρησης για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League με αντίπαλο τη Γκαμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν.

Ο Παναθηναϊκός, παίζοντας με τις πράσινες φανέλες, στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε από το 15ο λεπτό και μετά, έχοντας τον έλεγχο στην κυκλοφορία της μπάλας. Στο 16′ ο Λουντ σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή της Αλκμάαρ για να απομακρύνει σε κόρνερ ο Μπίζοτ. Στο 18′ ο Χατζηγιοβάνης έκλεψε τη μπάλα, προχώρησε προς την αντίπαλη περιοχή αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Στο 36′ ο Μολίνς έκανε ατομική ενέργεια και μπήκε στην περιοχή αλλά ανατράπηκε από τον Φλάαρ χωρίς να καταλογιστεί το πέναλτι. Στο 44′ ο Χατζηγιοβάνης πλάσαρε στο πρώτο δοκάρι μετά από σέντρα του Άλτμαν αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Το Τριφύλλι επιτέθηκε από δεξιά με τον Χατζηγιοβάνη να δίνει στον Κουλιμπαλί, αυτόν να πασάρει στον Άλτμαν ο οποίος με σουτ που κοντράρει σε αντίπαλο αμυντικό σκοράρει.

Το δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με τις μαύρες εμφανίσεις. Και στο 58ο λεπτό ήρθε το 2-0 μετά από όμορφο συνδυασμό των Χουλτ, Λουντ και κεφαλιά του Μολίνς στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας. Η Αλκμάαρ σε μία από τις λίγες καλές στιγμές που δημιούργησε έφτασε στο γκολ στο 63ο λεπτό με τον Στενχς έπειτα από ωραία προσπάθεια από δεξιά. Μετά το 70ό λεπτό ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε σερί αλλαγών, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες μεταξύ των οποίων και οι δύο νεοαποκτηθέντες Λουτσιάνο και Καμπέσας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής (71′ Κολοβέτσιος), Μολέντο (77′ Ευαγγέλου), Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης (71′ Ρέις), Χατζηγιοβάνης (71΄Καμπέσας), Λουντ (88′ Εμμανουηλίδης), Άλτμαν (77′ Δώνης), Μολίνς (77′ Λουτσιάνο).

ΑΛΚΜΑΑΡ:Μπίζοτ, Σβένσον, Φλάαρ (69′ Χατζηδιάκος), Βάιτενς, Ούβεγιαν, Φαν Όφεριμ, Βεγίνοβιτς, Σόιτιενς, Στενχς, Βέχορστ, Γιαχανμπάχ (35′ Ντάμπνεϊ).