Σταθερά καλύτερος ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε εύκολα της ΑΕΛ με 2-0 και πήρε σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση στον αγώνα που διεξήχθη στο «Απ. Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα αρκετά μουδιασμένα κυρίως λόγω των πολλών αλλαγών στην ενδεκάδα που περιόριζαν τη δυνατότητα για αυτοματισμούς και ομοιογένεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σταδιακά ωστόσο, και κυρίως μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους κυρίως πιέζοντας αρκετά ψηλά τον αντίπαλο και κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο κατοχή και μέτρα στο γήπεδο. Κάπως έτσι, σε transition παιχνίδι μετά από κλέψιμο και άνοιγμα του Σιλά, ο Λουτσιάνο κινήθηκε κάθετα στον άξονα, βρήκε τον Τσάβες στην κίνηση κι αυτός αποφεύγοντας έναν αντίπαλο κατάφερε να νικήσει τον Μπόζοβιτς με εξαιρετικό δυνατό διαγώνιο σουτ στο 18’ και να ανοίξει το σκορ. Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους κινήθηκε σε αυτό το τέμπο και παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν έκανε κάποια κλασική ευκαιρία βρισκόταν κοντά στην περιοχή της ΑΕΛ και δημιουργούσε καταστάσεις κυρίως με τελικό αποδέκτη τον Αργεντινό και με τον Λουτσιάνο ιδιαίτερα δραστήριο στη δημιουργία. Ανασταλτικά η λειτουργία του «τριφυλλιού» ήταν αρκετά καλή και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Το δεύτερο μέρος πήρε τη σκυτάλη από το πρώτο με τον Παναθηναϊκό να πατάει όλο και καλύτερα, τους παίκτες του να συνδυάζονται όλο και πιο εύκολα και την ΑΕΛ να υποχωρεί σταδιακά χωρίς να μπορεί να απειλήσει. Αφού πέρασε και η μοναδική στιγμή κατά την οποία οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν επικίνδυνοι από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γουάλας που βρήκε δοκάρι οι «πράσινοι» έμοιαζαν επικίνδυνοι όλο και πιο συχνά. Βασικός μοχλός αυτής της δραστηριότητας ήταν ο Λουτσιάνο, ο οποίος δυστυχώς αμέσως μόλις ολοκλήρωσε μια προσπάθεια η οποία κατέληξε σε εξαιρετική κάθετη προς τον Χατζηγιοβάνη στο 76’ γύρισε το γόνατό του, τραυματίστηκε σοβαρά (ρήξη χιαστών και μηνίσκου) και αποχώρησε. Η είσοδος των Βιγιαφάνιες (πρώτη συμμετοχή φέτος), Χίλιεμαρκ και Μολίνς, ενίσχυσε την ποιότητα και την επιθετικότητα της ομάδας η οποία πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης πρόλαβε να δημιουργήσει φάσεις, να κάνει δοκάρι και να φτάσει στο 2-0 στο 94’ με τον Σουηδό επιθετικό.

Ετσι, ο Παναθηναϊκός έβαλε στέρεες βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου παίρνοντας με το «καλημέρα» κεφάλι στον όμιλο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουρμπέλης, Μολέδο, Σιλά, Ρέις (72’ Χίλιεμαρκ), Χατζηγιοβάνης, Μουνιέ (62’ Βιγιαφάνιες), Λουτσιάνο (78’ Μολίνς), Τσάβες

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γουάλας, Φάρκας, Γιοβάνοβιτς, Κούσας, Φατιόν, Λεοζίνιο (62’ Κρητικός), Κριζμάν (72’ Ναζλίδης), Δερμιτζάκης (60’ Ναβάρο), Περόνε