Παρά την ανωτερότητα και την παραγωγικότητά του σε επίπεδο ευκαιριών, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το – ούτως ή άλλως δύσκολο – έργο της ανατροπής του 4-1 του πρώτου αγώνα, κέρδισε με 1-0 χάρη σε γκολ του Μουνιέ και αποκλείστηκε από το Κύπελλο στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο «Απ. Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Από πλευράς αγωνιστικής εικόνας και ποδοσφαιρικής προσέγγισης το παιχνίδι έμοιαζε να συνεχίζει από εκεί που είχε τελειώσει η αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Πλατανιά. Ο Παναθηναϊός, με δυνάμεις, επιθετικότητα και διάθεση κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό του και να κυριαρχήσει στο γήπεδο κλείνοντας από νωρίς τους φιλοξενούμενους στο δικό τους μισό του γηπέδου. Η αδυναμία στα τελειώματα ωστόσο ήταν και πάλι φανερή κι έτσι, η δημιουργία εκ μέρους των Μουνιέ και Κουλιμπαλί από τα πλάγια και του Βιγιαφάνιες από τον άξονα δεν μπόρεσε να μετατραπεί σε γκολ. Σταδιακά, η Λαμία προσαρμόστηκε και βρήκε τρόπους να αναχαιτίσει την επιθετικότητα των «πράσινων» στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου το οποίο έκλεισε χωρίς γκολ παρά τις καλές ευκαιρίες που έχασαν οι Αλτμαν, Μολίνς και Μουνιέ.

Το 0-0 με το οποίο πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια σίγουρα ήταν κακός οιωνός για τις πιθανότητες πρόκρισης του Παναθηναϊκού, καθώς η άμμος στην κλεψύδρα άδειαζε επικίνδυνα και ο στόχος των 3 γκολ γινόταν όλο και λιγότερο ρεαλιστικός. Γι’ αυτό και ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τις αλλαγές του πήρε ρίσκα που ανταποκρίνονταν σε αυτό το βαθμό δυσκολίας. Με δίδυμο Βιγιαφάνιες – Χίλιεμαρκ στα χαφ και… φουλ επίθεση, το παιχνίδι πήγαινε σε λογική «ρουλέτας» όσο περνούσε η ώρα. Το γκολ ήρθε τελικά στο 74’ από τον Μουνιέ σαν δίκαιη επιβράβευση της ανωτερότητας του «τριφυλλιού». Η κερκίδα και η ομάδα γέμισαν ελπίδα, η ένταση από την ομάδα που είχε ήδη τρέξει πολύ, ανέβηκε ακόμα περισσότερο, ωστόσο ανάλογη συνέχεια δεν υπήρξε. Η ωραία κεφαλιά του Δώνη στο 80’ ήταν ίσως η πιο καθαρή ευκαιρία του Παναθηναϊκού να κάνει το τελευταίο δεκάλεπτο «θρίλερ», όμως χάθηκε και μαζί της χάθηκε και η πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε έτσι άδοξα το θεσμό του Κυπέλλου πληρώνοντας ουσιαστικά το σοκαριστικό 4-1 του Δεκέμβρη στη χιονισμένη Λαμία και επικεντρώνει πλέον τις προσπάθειές του αποκλειστικά στο Πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Αυλωνίτης (76′ Πίσπας), Κουρμπέλης, Ινσούα, Χίλιεμαρκ, Τζανδάρης (57′ Δώνης), Βιγιαφάνιες, Μουνιέ, Άλτμαν (58′ Χατζηγιοβάνης), Μολίνς

Λαμία:Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Παντελιάδης, Βάντερσον, Ακόστα (78’ Τσούκαλος), Αναστασιάδης, Αναστασόπουλος (60′ Κουτρουμάνος), Μπλάζιτς, Ασίγκμπα, Πίτι (86′ Βουό).