Ομάδα με υγεία, ομάδα με σωστή νοοτροπία, ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Αυτά τα στοιχεία πλαισιώθηκαν με την αγωνιστική διάθεση και την σχεδόν απόλυτα σωστή εφαρμογή του πλάνου του προπονητή. Και το αποτέλεσμα; Ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 5-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης, με το σκορ να είναι τιμητικό για τους φιλοξενούμενους, αφού το Τριφύλλι έκανε πραγματικά ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε από το ξεκίνημα σε φουλ ένταση και κατάφερε να πετύχει το γρήγορο γκολ που επιθυμούν οι προπονητές σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, ώστε να χαλαρώσει η μαζική άμυνα του αντιπάλου. Οι Πράσινοι άνοιξαν το σκορ στο 15’ χάρη σε μια περίτεχνη ενέργεια του Χατζηγιοβάνη από τα αριστερά, μια σέντρα ακριβείας στην περιοχή και μια καρφωτή κεφαλιά του Μακέντα, ο οποίος δεν χαρίζεται σε τέτοιες φάσεις.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως ο Παναθηναϊκός δεν είχε καμία διάθεση να χαριστεί στον αντίπαλο. Μετά από χαμένες ευκαιρίες στο 41’ ο Μακέντα ξαναχτύπησε, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια θαυμάσια εναλλαγή πασών, που ξεκίνησε από τη μεγάλη περιοχή του Τριφυλλιού και κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα. Το 2-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει την αντίπαλη εστία και τελικά μέσα σε τρία λεπτά έδωσε διαστάσεις στο σκορ. Πρώτα βρήκε διχτυα ο Δημήτρης Κουρμπέλης στο 58’ και μετά ήταν η σειρά του Εμάνουελ Ινσούα να πετύχει στο 61’ το πρώτο γκολ του στη φετινή σεζόν. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στον Γιώργο Δώνη να προσφέρει ανάσες σε Κουρμπέλη, Ινσούα, Χατζηγιοβάνη και παράλληλα να πάρουν χρόνο συμμετοχής Στάικος, Χατζηθεοδωρίδης, Εμμανουηλίδης πουα θα χρειαστούν ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.

Μοναδική αντίδραση του Απόλλωνα ήταν το γκολ της… τιμής στο 67’ με τον Σικαμπάλα, χωρίς και πάλι να αλλάξει κάτι στην εικόνα της αναμέτρησης. Μάλιστα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ματίας Γιόχανσον έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και διατηρήθηκε στο κυνήγι της… πρώτης θέσης των σκόρερ του Παναθηναϊκού εφέτος.