Σε ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι του 2019 ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ακίνδυνος επιθετικά, με αμυντικές παραλείψεις και με διαιτητικές αποφάσεις που δημιούργησαν μεγαλύτερα εμπόδια. Αποτέλεσμα όλων αυτών η ήττα με 2-0 από τον Πανιώνιο. Όχι, το Τριφύλλι στη Νέα Σμύρνη δεν ήταν αυτό που προσδοκούσαν άπαντες. Δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων απέναντι σε μία μαχητική ομάδα που έπαιζε αγώνα παραμονής στην κατηγορία.

Και όμως, παρά ταύτα, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει τα ηνία του αγώνα από πολύ νωρίς, μια και στο 3ο λεπτό έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι σε ανατροπή του Κουρμπέλη από τον Ντουρμισάι (σε φάση που ο επιθετικός του Πανιωνίου αγκαλιάζει και ρίχνει στο έδαφος τον αρχηγό της ομάδας μας). Αυτό δεν συνέβη και λίγα λεπτά αργότερα, στο 10ο λεπτό, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν, βρίσκοντας κενό χώρο στα μετόπισθεν του Τριφυλλιού, με σκόρερ τον Σπιριντόνοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, περιόρισε τον Πανιώνιο στο μισό γήπεδο, όμως υστέρησε σημαντικά στις τελικές επιλογές, είτε σε πάσα είτε σε σουτ. Στην ουσία ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου δεν ένιωσε απειλή στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός και πάλι ξεκίνησε επιθετικά, αλλά είχε ανούσια υπεροχή. Μάλιστα σε μια στατική φάση στο 56ο λεπτό, η άμυνα του Παναθηναϊκού άφησε ακάλυπτο τον Σταυρόπουλο που από τη μικρή περιοχή πέτυχε το 2-0, δίνοντας πια ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στους γηπεδούχους. Μια ευκαιρία του Μακέντα στο 59ο λεπτό με σουτ από πλάγια θέση ήταν το ελάχιστο που δημιούργησε σε κίνδυνο ο Παναθηναϊκός για την εστία του Πανιωνίου. Οι αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα δεν στάθηκαν αρκετές για να προσδώσουν άλλη εικόνα στους Πράσινους. Και η ήττα ήταν αναπόφευκτη…

Πανιώνιος:Κότνικ, Παπαγεωργίου, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Μανιάτης (79′ Μπανανά), Κόρμπος, Άρσε (88′ Μπουμάλ), Μασούρας, Κόσιτς, Σπιριντόνοβιτς (72′ Τσιλούλης), Ντουρμισάι.

Παναθηναϊκός:Διούδης, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (83′ Δώνης), Κουρμπέλης, Κάτσε (73′ Μουνιέ), Άλτμαν, Χατζηγιοβάνης (61′ Βέργος), Μπουζούκης, Μακέντα.