Την πρώτη εντός έδρας ήττα της εφετινής σεζόν έμελλε να γνωρίσει ο Παναθηναϊκός από τη μοναδική αήττητη ομάδα της SuperLeague, τον ΠΑΟΚ. Οι Πράσινοι ηττήθηκαν 2-0 με δύο γκολ στο δεύτερο λεπτό κάθε ημιχρόνου. Και βέβαια η χρονική συγκυρία των γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός ήταν τέτοια που τα πλάνα τακτικής έπρεπε να μεταβληθούν με το «καλημέρα». Ειδικά όταν αντίπαλος είναι μία ομάδα που αποδεδειγμένα δέχεται σπάνια γκολ και ακόμα σπανιότερα του ξεφεύγει η νίκη, τότε η κατάσταση αποκτά μέγιστο βαθμό δυσκολίας.

Το Τριφύλλι είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας προτού καν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ, ο διαιτητής δεν είδε το φάουλ του Μάτος στον Κολοβέτσιο, η μπάλα έφτασε στον Μαουρίτσιο και αυτός έδωσε το προβάδισμα στο Δικέφαλο του Βορρά. Σαν να άρχιζε το παιχνίδι από 0-1…

Το σοκ επηρρέασε τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Ο ΠΑΟΚ, μια ομάδα «δεμένη» με ποδοσφαιριστές αρκετά έμπειρους, διαχειρίστηκε το προβάδισμα στο σκορ και έδειξε διάθεση να περιορίσει οποιοδήποτε ρίσκο, ψάχνοντας παράλληλα στο transition και δεύτερο γκολ. Προϊόντος του χρόνου ο Παναθηναϊκός άρχισε να συνέρχεται και στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου ισορρόπησε την κατάσταση. Στο τελευταίο πεντάλεπτο δε χάθηκαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να πάει στα αποδυτήρια με ισόπαλο αποτέλεσμα. Αντί, όμως, να έρθει το 1-1, με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ, «παγώνοντας» τους Πράσινους. Η χαριστική βολή δόθηκε από τον Ζαμπά στο 47’.

Ό,τι συνέβη στο πρώτο ημίχρονο, προέκυψε και στο δεύτερο. Ο Παναθηναϊκός σταδιακά ισορρόπησε, ανέλαβε να κυκλοφορήσει τη μπάλα και μετά την αποβολή του Ζαμπά στο 71’ με απευθείας κόκκινη κάρτα, έκλεισε τον ΠΑΟΚ στα τελευταία 30 μέτρα του γηπέδου. Το Τριφύλλι, όμως, δεν κατάφερε να διασπάσει την αμυντική γραμμή του αντιπάλου και απείλησε μόνο με σουτ εκτός περιοχής.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Πούγγουρας (69′ Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε (69′ Δώνης), Ινσούα, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (46′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα.

ΠΑΟΚ:Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (82′ Ενρίκε), Μαουρίτσιο, Σάκχοβ (77′ Γιαννούλης), Λημνιός, Μπίσεσβαρ (70′ Ολιβέιρα), Ζαμπά, Άκπομ.