Ένα από τα πλέον βασικά στοιχεία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που εκλείπουν οι πολλοί κενοί χώροι σε ροή αγώνα, είναι οι στατικές φάσεις. Όσο μεγαλύτερη ικανότητα έχει μια ομάδα να τις εκμεταλλεύεται τόσο περισσότερες ελπίδες έχει να κερδίζει αυτό που επιζητεί. Αυτό συνέβη στο Περιστέρι στο παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής μεταξύ Παναθηναϊκού και Ατρομήτου. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις στατικές φάσεις που κέρδισαν στο δεύτερο ημίχρονο και σκόραραν δύο φορές, επικρατώντας 2-0 του Τριφυλλιού, που απείλησε λιγοστές φορές και στην πραγματικότητα δεν άξιζε κάτι περισσότερο από αυτό που τελικά πήρε.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει καλύτερα στο παιχνίδι και ειδικά έως το 30ό λεπτό έδειξε να ελέγχει το ρυθμό του παιχνιδιού. Σταδιακά ο Ατρόμητος ανέβασε στροφές αλλά δεν απείλησε την εστία των Πρασίνων. Στα αξιοσημείωτα η παρθενική εμφάνιση του Ανδρέα Αθανασακόπουλου, ο οποίος σε ηλικία 17,5 ετών έκανε ντεμπούτο με το Τριφύλλι και μάλιστα σε αρχική ενδεκάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς, δείχνοντας ότι τα νέα πρόσωπα που έβαλε στο γήπεδο ο Γιώργος Δώνης βοήθησαν την ομάδα. Εάν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί οι ποδοσφαιριστές του θα είχε προηγηθεί στο σκορ. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ατρόμητος προηγήθηκε στο 61ο λεπτό από κόρνερ και δύο κερδισμένες κεφαλιές μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Το γκολ επηρρέασε στο μέγιστο βαθμό τους ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού, η απόδοσή τους έπεσε και ο Ατρόμητος έλεγξε απόλυτα τον αγώνα. Στο 72ο λεπτό ήρθε το δεύτερο γκολ του Ατρομήτου ξανά από στατική φάση, λανθασμένη αμυντική αντίδραση του Παναθηναϊκού αλλά και τέλεια εκτέλεση του Κουλούρη. Έως το τέλος του αγώνα η εικόνα δεν άλλαξε.

Ατρόμητος: Μανδάς, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Κατράνης, Μάντσον, Νάτσος, Ενσικουλού (71′ Μπουσούλατζιτς), Μπρούνο, Ουγκράι (63′ Ουάρντα), Κουλούρης (81′ Μούγιακιτς).

Παναθηναϊκός:Κότσαρης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάνης (64′ Καμπετσής), Αθανασακόπουλος (46′ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (46′ Εμμανουηλίδης).