Τέτοιο ξεκίνημα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το ιδανικό για όνειρα. Και παρότι καλοκαίρι, η εικόνα του Παναθηναϊκού και το τελικό 3-0 επί της Φέγενορντ στο ιστορικό De Kuip δεν ήταν όνειρο θερινής νυκτός αλλά η πραγματικότητα! Μια πραγματικότητα που σκόρπισε χαμόγελα εντός για τη δουλειά που βγαίνει στο γήπεδο, άφησε εντυπωσιασμένους τους Ολλανδούς και ξύπνησε μνήμες παλαιών ιστορικών εποχών για το Τριφύλλι όταν η ομάδα με ηγέτη τον Δημήτρη Σαραβάκο απέκλειε τη Φέγενορντ από τη συνέχεια του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Στο σήμερα, όμως. Ένα σήμερα που άφησε υποσχέσεις.Ένα σύνολο που έβγαλε τρεξίματα και φρεσκάδα για αρκετό διάστημα, δείγμα ότι στη διάρκεια των διακοπών τους οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν το πρόγραμμα που τους είχε δοθεί και έδειξαν επαγγελματισμό. Συν τοις άλλοις ο Γιώργος Δώνης είδε στοιχεία των προπονήσεων να βγαίνουν στο De Kuip και μάλιστα απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρίσκεται πολύ πιο μπροστά σε προετοιμασία από τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε πολύ νωρίς, μόλις στο 4ο λεπτό με μια ενέργεια που έχει δείξει στις προπονήσεις ο προπονητής της ομάδας. Ο Χατζηθεοδωρίδης από θέση δεξιού εξτρέμ σέντραρε στο δευτερο δοκάρι όπου ο Χατζηγιοβάνης γύρισε τη μπάλα παράλληλα και ο Μακέντα σκόραρε. Η Φέγενορντ άσκησε πίεση με συνεχόμενα κερδισμένα κόρνερ, δημιούργησε δύο καλές στιγμές όμως ο Διούδης έδειξε ότι ξεκινάει δυναμικά στη σεζόν και κράτησε το μηδέν. Στο 22′ ο Χατζηθεοδωρίδης έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και με άψογη λειτουργία του επιθετικού transition ήρθε το 0-2 με κεφαλιά του Μπουζούκη ο οποίος πήρε την επαναφορά της μπάλας έπειτα από απόκρουση του τερματοφύλακα σε σουτ του Χατζηγιοβάνη. Η Φέγενορντ έφτασε κοντά στο γκολ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ολλανδοί εκμεταλλεύτηκαν την είσοδο αρκετών νεαρών ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού και έπαιξαν στο μισό γήπεδο, αλλά δεν βρήκαν χώρους παρά μόνο από τα πλάγια. Θα μπορούσαν να σκοράρουν αλλά τόσο ο Κότσαρης όσο και οι αμυντικοί κράτησαν ανέπαφη την εστία του Τριφυλλιού. Και σε μια αντεπίθεση στο 72′ ο Εμμανουηλίδης εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του, έφυγε από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε παράλληλα στον Βέργο ο οποίος πέτυχε το τελικό 0-3.

Παναθηναϊκός: Διούδης (46᾽ Κότσαρης), Ινσούα (74᾽ Ζαγαρίτης), Πούγγουρας (74᾽Αποστολάκης), Κολοβέτσιος (61᾽ Μαυρομμάτης), Χατζηγιοβάνης (61᾽Καμπετσής), Χατζηθεοδωρίδης (61᾽Αθανασακόπουλος), Κουρμπέλης (46᾽Αλεξανδρόπουλος), Δώνης (61᾽Σερπέζης), Μπουζούκης (46᾽ Εμμανουηλίδης), Μακέντα (46᾽ Βέργος), Γιόχανσον (46᾽Θεοχάρης)