Ο Άντραζ Σπόραρ φόρεσε την πράσινη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος και το νούμερο 9 στην πλάτη και μίλησε στην κάμερα του PAO TV για το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην καριέρα του.

Από τα πράσινα της Σπόρτινγκ στα πράσινα του Παναθηναϊκού. Σου ταιριάζει το πράσινο! Είναι το αγαπημένο σου χρώμα;

Ναι, στον κόσμο του ποδοσφαίρου είναι ξεκάθαρα το αγαπημένο μου γιατί και η πρώτη μου ομάδα η Ολίμπια Λιουμπλιάνα φορούσε πράσινα – άσπρα. Είναι κάτι ξεχωριστό για μένα.

Έχεις πολλές ποδοσφαιρικές παραστάσεις σε διαφορετικές χώρες. Ποιο είναι το κίνητρο που σου δίνει ο Παναθηναϊκός;

Αποτελεί μια πολύ μεγάλη πρόκληση για μένα, για να είμαι ειλικρινής. Προφανώς στη χώρα μου όλοι γνωρίζουν τον Παναθηναϊκό και ακόμα μερικές μεγάλες ομάδες από την Ελλάδα. Γνωρίζουμε επίσης ότι ο Παναθηναϊκός είχε προβλήματα στο παρελθόν αλλά τώρα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ και υπάρχει σταθερότητα στον σύλλογο. Δεν χρειάζεται καν να μιλήσω για τους οπαδούς γιατί αποτελούν κάτι ξεχωριστό. Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Θέλω να κερδίσω παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και να ευχαριστηθώ τον χρόνο μου εδώ.

Όταν άκουσες για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις που έκανες;

Το γήπεδο να πάλλεται και να είναι πάντοτε γεμάτο από οπαδούς. Όσες φορές αντιμετώπισα ελληνική ομάδα η ατμόσφαιρα ήταν τρελή. Ο Παναθηναϊκός έχει τους καλύτερους οπαδούς και για να είμαι ειλικρινής ανυπομονώ γι’ αυτό.

Το γεγονός ότι θα βρεις στην ομάδα γνώριμα πρόσωπα θα βοηθήσει στην προσαρμογή σου;

Σίγουρα! Υπάρχει ήδη ο Άνταμ (Τσέριν), που ενσωματώθηκε πρόσφατα στην εθνική μας ομάδα και τον γνωρίζω καλά, αν και είναι λίγο νεότερος. Επίσης, έρχεται και ο πολύ καλός μου φίλος ο Βέρμπιτς. Είμαστε πραγματικά πολύ καλοί φίλοι για μεγάλο διάστημα. Επιπλέον κι ο κόουτς είναι Σέρβος και μιλάω σερβικά οπότε θεωρώ ότι με την προσαρμογή μου δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δουλειά σου είναι το σκοράρισμα, η πιο δύσκολη δουλειά στο ποδόσφαιρο και πάντοτε οι προσδοκίες για τους στράικερ είναι μεγάλες. Ποιο είναι το μήνυμά σου προς τον κόσμο της ομάδας;

Όπως είπατε, είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο του ποδοσφαίρου γιατί πρέπει να σκοράρεις γκολ απέναντι σε έντεκα ανθρώπους. Είναι όμως και το καλύτερο συναίσθημα όταν σκοράρεις. Είμαι εδώ γι’ αυτό. Ο στράικερ κρίνεται για τα γκολ, όπως βεβαίως και για την απόδοση και τις ασίστ, αλλά το πιο σημαντικό είναι τα γκολ. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό. Υπέγραψα για τέσσερα χρόνια και είμαι βέβαιος ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθώ σε πολύ καλή κατάσταση.