Τις πρώτες του δηλώσεις, όντας και… επίσημα ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, έκανε ο Σεμπάστιαν Λέτο, με τον Αργεντινό άσο να ξεκαθαρίζει πως δεν το σκέφτηκε καθόλου όταν έμαθε για την «πράσινη» πρόταση, να δίνει το έναυσμα για την κατάκτηση του Κυπέλλου και να δηλώνει ανυπόμονος να κάνει χαρούμενο τον κόσμο της ομάδας με την απόδοσή του!

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήθελε απεγνωσμένα την επιστροφή σου στην ομάδα. Κρίνοντας από το ότι βρίσκεσαι εδώ… κι εσύ το ίδιο! Τι σε έκανε να πεις το «ναι», τελικά;

«Από την πρώτη στιγμή που έφυγα από τον Παναθηναϊκό πάντα σκεφτόμουν ότι, κάποτε, θα γυρνούσα πίσω. Να, λοιπόν, που… έγινε. Θα έλεγα ότι ήταν το πεπρωμένο μου! Έτσι, όταν μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία δεν το σκέφτηκα… καθόλου για να απαντήσω θετικά».

Κατέκτησες ένα νταμπλ το προηγούμενο διάστημα και μπήκες στην ιστορία του Συλλόγου. Πως βλέπεις το ενδεχόμενο να κερδίσεις ξανά τίτλους με τον Παναθηναϊκό, όχι απαραίτητα φέτος;

«Καταρχήν, όταν έφυγα, η ομάδα ήταν σε κακή οικονομική κατάσταση. Σήμερα, χάρη στην προσπάθεια του προέδρου μας, του κυρίου Αλαφούζου, όχι μόνο “χτίστηκε” μια νέα ομάδα αλλά πλέον δεν υπάρχουν και εκείνα τα προβλήματα… Φυσικά, πέραν των οικονομικών, υπάρχουν και τα αγωνιστικά. Ποιος δεν θα ήθελε να κερδίσει τρόπαια; Την Τετάρτη υπάρχει μπροστά μας ένα σημαντικό ματς με τον Ατρόμητο και πρέπει να το πάρουμε, για να παλέψουμε στη συνέχεια με όλες τις δυνάμεις μας για να κερδίσουμε το Κύπελλο! Έχω το προαίσθημα ότι, του χρόνου, με την ενίσχυση που έχει υπάρξει, θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και θα τα δώσουμε όλα για το Πρωτάθλημα».

Πέρασες πολλά στην καριέρα σου και ακόμα δεν είσαι καν… 30. Τι περιμένεις να αποκομίσεις από το δεύτερο πέρασμά σου από τον Παναθηναϊκό που, ενδεχομένως, δεν έχεις ζήσει μέχρι τώρα;

«Σίγουρα τα πράγματα κύλησαν πολύ καλά στο πρώτο μου διάστημα εδώ. Χάρηκα το ποδόσφαιρο, “ζεστάθηκα” με τον κόσμο, κατέκτησα τίτλους. Ό,τι καλύτερο! Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθούν ενδεχομένως όλα αυτά. Από την άλλη, θέλω να κάνω μια επανεκκίνηση στην καριέρα μου, να αφήσω πίσω τους τραυματισμούς και να κοιτάξω μπροστά. Τι καλύτερο από το να το κάνω σε ένα μέρος που με ξέρουν και… τους ξέρω;».

Και τέλος, υπάρχει κάτι που θα ήθελες να πεις στον κόσμο της ομάδας, μετά και τα… χθεσινά;

«Όταν είδα όλο αυτό τον κόσμο να με περιμένει, πραγματικά συγκινήθηκα. Δεν έχω γίνει πατέρας, ακόμα, αλλά αυτό το συναίσθημα είναι το ίδιο δυνατό και κάτι που θα με συνοδεύει για… πάντα στη ζωή μου! Παρά τις δυσκολίες με την απεργία οι οπαδοί μας ήρθαν να με υποδεχτούν και θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. Ελπίζω, δε, ότι θα το κάνω και… μέσα στο γήπεδο!».