Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Ιταλού επιθετικού Φεντερίκο Μακέντα. Ο Μακέντα υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με το Τριφύλλι αφού ολοκλήρωσε τις ιατρικές εξετάσεις του.

Ο Μακέντα γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1991 στη Ρώμη. Στην ιταλική πρωτεύουσα εντάχθηκε στην ακαδημία της Λάτσιο αλλά πολύ γρήγορα το ταλέντο του ξεχώρισε και ήταν αδύνατο να παραμείνει στα ιταλικά σύνορα. Στα 16 του χρόνια είχε εντοπιστεί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με ταχύτατες κινήσεις ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον ενέταξε στο ρόστερ των Κόκκινων Διάβολων. Στα 17 του υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στον αγγλικό σύλλογο και ένα χρόνο αργότερα έκανε το ντεμπούτο του. Και τι ντεμπούτο! Αξέχαστο, αφού χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με γκολ στο 90ό λεπτό (Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα 3-2)! Στη Γιουνάιτεντ πήρε αρκετά παιχνίδια και μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστεψαν ότι στο πρόσωπο του Ιταλού, η αγγλική ομάδα είχε βρει μια μόνιμη λύση για την επίθεσή της.

Το χειμώνα του 2011 δόθηκε δανεικός στη Σαμπντόρια για να πάρει περισσότερα ματς στα πόδια του. Κατέγραψε 14 συμμετοχές και επέστρεψε μετά από ένα εξάμηνο. Όμως, ήταν πια δύσκολο να βρει θέση στο ρόστερ της Γιουνάιτεντ. Ακολούθησε ένας δανεισμός ανά σεζόν. ΚΠΡ τη σεζόν 2011-12, Στουτγάρδη τη σεζόν 2012-13, Ντονκάστερ Ρόβερς και Μπίρμιγχαμ τη σεζόν 2013-14.

Το 2014 άλλαξε στέγη μόνιμα. Η Κάρντιφ εξετάζοντας την πολύ καλή σεζόν που είχε προηγηθεί για τον Μακέντα, απέκτησε τον Ιταλό επιθετικό. Εκεί έμεινε 1,5 χρόνο προτού πάει στη Νότιγχαμ Φόρεστ ως δανεικός. Το Δεκέμβριο του 2016 αποκτήθηκε από την ιταλική Νοβάρα, ομάδα της Serie B. Από εκεί έμεινε ελεύθερος και αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό.