Ο τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού, Νίκος Νταμπίζας κάθισε δίπλα στον Ιταλό επιθετικό και ανέλυσε το σκεπτικό της επιλογής απόκτησης του Μακέντα. Όσο για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή υπογράμμισε πλειστάκις την επιθυμία του να βρεθεί ξανά σε υψηλό επίπεδο και να… συμπαρασύρει τον Παναθηναϊκό.

«Είναι χαρά για μένα να είμαι μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας. Τις τελευταίες ημέρες δεν έβλεπα την ώρα να υπογράψω. Ήταν η πρώτη μου επιλογή και είχα στο μυαλό μου μόνο τον Παναθηναϊκό. Έχουμε ένα κοινό, να φτάσουμε ξανά στην κορυφή», ήταν τα πρώτα λόγια του Ιταλού επιθετικού.

Στη συνέχεια ο Μακέντα δέχθηκε ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου.

Σχετικά με την επιλογή του αριθμού «9» στη φανέλα του και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται απάντησε: «Διάλεξα το «9» γιατί θέλω να παίξω στην κορυφή και να σκοράρω πολλά γκολ. Θέλω να πετύχω πολλά πράγματα με το κλαμπ. Προπονούμαι εδώ και δύο μήνες, θα προπονηθώ και αυτές τις δέκα ημέρες. Πιστεύω πως το πιο σημαντικό είναι να είναι κανείς έτοιμος πνευματικά. Πιστεύω πως θα είμαι έτοιμος για το επόμενο ματς.. Τελευταία φορά που έπαιξα με το 9 πέτυχα πολλά γκολ. Θα την φορέσω και εδώ με χαρά και υπόσχομαι πως θα πετύχω ακόμα περισσότερα γκολ. Είναι πολύ σημαντικό που έχω την υποστήριξη του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή. Να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι θα τιμήσω τη φανέλα».

Το νέο μετεγγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε για τους στόχους του με τον Παναθηναϊκό.«Ένας από τους λόγους που ήρθα είναι πως έχω τεράστιο κίνητρο. Δεν σκέφτομαι πως το συμβόλαιο μου είναι τριετές. Θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει αύριο και να πηγαίνω μέρα με την μέρα. Θέλω να δώσω τα πάντα για το κλαμπ και πιστεύω πως μαζί θα επιστρέψουμε εκεί που αξίζουμε», είπε.

Όσο για την εικόνα που έχει από την ομάδα; «Είδα τον αγώνα το Σάββατο σε ένα μπαρ γιατί δεν μπορούσα να πάω στο γήπεδο αφού κανείς δεν ήξερε ότι είμαι στην Ελλάδα. Είδα μία ομάδα με ενθουσιασμό και ταλέντο. Όταν υπάρχει το ταλέντο και η θέληση τότε είναι πολύ σημαντικό για το κλαμπ αλλά και για μένα. Είδα μία πολύ καλή ομάδα που θα ελπίζω να γίνει ακόμα καλύτερη όταν παίξω δίπλα τους», ήταν τα λόγια του.

Ο Μακέντα ξεκίνησε λαμπρά την καριέρα του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. «Όταν συνεργάζεσαι με έναν τέτοιο προπονητή σε εμπνέει για το υπόλοιπο της καριέρας σου. Είναι ένας φανταστικός άνθρωπος, μπορείς να τον ρωτήσει ό,τι θέλεις και είναι πάντα εκεί. Δεν μπορούν πολλοί παίκτες να πουν πως έχουν δουλέψει με έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία», υπογράμμισε. Παρ’ όλα αυτά η καριέρα του δεν είχε ανάλογη εξέλιξη της αρχικής… έκρηξης της πρώτης διετίας του στη Γιουνάιτεντ. «Προφανώς όταν ξεκινάς στα 17 την καριέρα σου σε μεγάλη ομάδα δεν είναι εύκολο. Έχεις μπροστά σου σπουδαίους παίκτες και εσύ είσαι παιδί. Δεν μπορούσα να παίζω συνέχεια. Είχα και κάποιους τραυματισμους που με πήγαν λίγο πισω. Δεν τα παράτησα, όμως, και είδατε στην Αγγλία τι είμαι ικανός να κάνω. Η Serie B δεν ήταν πρόβλημα. Γνωρίζω πως αν έχω πολύ καλή σεζόν εδώ, μπορώ να επιστρέψω στην κορυφή με τον Παναθηναϊκό», υποστήριξε.

Ο κόσμος περιμένει πολλά από αυτόν και ο Φεντερίκο φαίνεται να το γνωρίζει άριστα. «Έχω τα χαρακτηριστικά σαν άνθρωπος να γίνω ηγέτης σε αυτή την ομάδα και να βοηθήσω τους νεαροτερους συμπαίκτες μου. Πολλοί νέοι παίκτες κοιτούν τι έχουν κάνει οι μεγαλύτεροι, και θέλουν από τους ηγέτες να τους δείχνουν τον δρόμο. Είναι λίγο περίεργο γιατί είμαι μόνο 27 ετών αλλά θα είναι μία ακόμα σημαντική εμπειρία. Θεωρώ πως είμαι εδώ για να βελτιωθώ. Μπορώ να δω τον εαυτό μου σαν έναν καλό σύμβουλο όταν οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα έχουν μία δύσκολη στιγμή».

Τέλος αποκάλυψε ότι συζήτησε με τον Τζιμπρίλ Σισέ προτού πάρει την απόφαση να υπογράψει στον Παναθηναϊκό. «Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Τζιμπρίλ Σισέ που είναι φίλος μου και υπήρξαμε συμπαίκτες στην QPR. Μου είπε να μην το σκεφτώ δεύτερη φορά και να αποδεχθώ την πρόταση του Παναθηναϊκού. Αυτό έκανε ακόμα πιο εύκολη την απόφασή μου να έρθω εδώ».

Ακολούθως ο Νίκος Νταμπίζας ανέλυσε το σκεπτικό της επιλογής του Μακέντα. «Υπάρχουν πολλοί παράμετροι ρόλο στην επιλογή ενός ποδοσφαιριστή. Ο Φεντερίκο έχει τα στοιχεία για το αγωνιστικό πλάνο που έχουμε. Υπάρχουν και άλλα εξίσου σημαντικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την θέση και το κίνητρο για να πάρει ο καθένας αυτό που του αναλογεί. Ήταν μία από τις βασικές επιλογές μας και υπήρχε για μας εδώ και καιρό. Έχουν γεμίσει όλα τα κουτάκια που θέλαμε. Θεωρώ πως και οι δύο έχουμε έναν πολύ μεγάλο στόχο. Το κίνητρο είναι μεγάλη υπόθεση για μένα. Ο Φεντερίκο έχει όλα τα τεχνικά χαρίσματα για να είναι χειριστής της μπάλας, πάει στο ένας με έναν, αντιλαμβάνεται το παιχνίδι στο χώρο κάτι που είναι σημαντικό για εμάς, έχει αποφασιστικότητα. Πρέπει να τον δούμε ως έναν σέντερ φορ με μία συγκεκριμένη κατεύθυνση που του έχει αναλυθεί. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτό. Όταν έχεις βρεθεί από μικρός στο ψηλό επίπεδο και η καριέρα σου έχει αυτή την πορεία επιθυμείς να επιστρέψεις στην κορυφή και έχεις τεράστιο κίνητρο. Τα ψυχικά κριτήρια πολλές φορές είναι πιο δυνατά από τα αγωνιστικά. Ο Φεντερίκο ήταν μια πολύ ισχυρή προτεραιότητα μας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την έλευση του και τον τρόπο που ήρθε. Από εκεί και πέρα πάντα όλα θα κριθούν στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου», υπογράμμισε ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού.

parousiasi macheda2 parousiasi macheda3