Ο Άνταμ Τσέριν, το τρίτο θερινό μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, έπιασε δουλειά με τους Πράσινους στο Κόσεν της Αυστρίας, όπου η ομάδα πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Ο Σλοβένος μέσος μίλησε στην κάμερα του PAO TV για την εύκολη απόφαση να πει «ναι» στον Παναθηναϊκό, για το μέγεθος του συλλόγου και το ειδικό βάρος που διαθέτει στην Ευρώπη, για την πρώτη επαφή με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς αλλά και για τους στόχους που θέτει ο ίδιος στο νέο του ξεκίνημα με το Τριφύλλι.

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να αποδεχτείς την προσφορά του Παναθηναϊκού;

«Πρώτα απ΄ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού που με ήθελαν. Ήταν μια πολύ εύκολη επιλογή για μένα όταν προέκυψε η πρόταση του Παναθηναϊκού. Γνωρίζω ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένας τεράστιος σύλλογος με πολλούς φιλάθλους».

Προέρχεσαι από δύο πολύ καλές σεζόν στη Ριέκα. Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα;

«Ήταν δύο εξαιρετικές σεζόν για μένα. Αναπτύχθηκα ποδοσφαιρικά αυτά τα δύο χρόνια και νομίζω ότι είμαι έτοιμος για την πρόκληση του Παναθηναϊκού».

Τι στόχους βάζεις στον Παναθηναϊκό;

«Ο βασικός στόχος είναι να βοηθήσω την ομάδα, τις ιδέες του προπονητή και του συλλόγου. Ελπίζω να πετύχουμε τους στόχους που θα θέσει ο σύλλογος».

Πώς θα περιέγραφες αγωνιστικά τον εαυτό σου;

«Μπορώ να παίξω σε όλες τις θέσεις στη μεσαία γραμμή. Έχω καλή αντίληψη του παιχνιδιού και διαβάζω καλά το παιχνίδι και τρέχω αρκετά. Αυτά είναι τα βασικά που μπορώ να προσφέρω στην ομάδα. Στο παρελθόν μπορεί να μην σκόραρα αρκετά, αλλά θεωρώ ότι είναι και αυτή μία από τις ικανότητες μου. Οπότε αποτελεί και έναν έξτρα στόχο για μένα, το να σκοράρω όσο περισσότερα γκολ μπορώ με τον Παναθηναϊκό».

Υπέγραψες συμβόλαιο τεσσάρων ετών με τον Παναθηναϊκό. Τι σημαίνει για σένα αυτή η μακροχρόνια δέσμευση;

«Είναι θετικό για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή να υπογράφει ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο. Είναι μια ένδειξη εμπιστοσύνης από τον Παναθηναϊκό προς εμένα και είμαι χαρούμενος γι΄ αυτό. Ο βασικός στόχος είναι να προσαρμοστώ στη νέα μου ομάδα, στις οδηγίες του προπονητή, στην Αθήνα και μετά θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».

Μίλησες ήδη με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς;

«Μίλησα ήδη μαζί του. Η πρώτη εντύπωση που μου έδωσε είναι πολύ καλή. Γνωρίζω ότι είναι πολύ καλός προπονητής και το δείχνουν άλλωστε τα αποτελέσματα αυτό. Πέρυσι κέρδισε το Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό, τον πρώτο τίτλο της ομάδας μετά από χρόνια. Πιστεύω ότι θα συνεργαστούμε πολύ καλά».

Ζήτησες πληροφορίες για την ομάδα από κάποιον προτού επιλέξεις τον Παναθηναϊκό;

«Όχι, γιατί γνώριζα ήδη πολλά για τον σύλλογο. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος και όλοι στην Ευρώπη γνωρίζουν ποιος είναι ο Παναθηναϊκός. Γι’ αυτό είπα ότι η επιλογή μου ήταν εύκολη. Ξέρω την ιστορία του συλλόγου και ότι τώρα μεγαλώνει ξανά. Είναι δουλειά δική μου και όλης της ομάδας να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που ανήκει».