Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε και το δεύτερο μέρος της σειράς των πανελλαδικών τουρνουά με την επωνυμία adidas Green Challenge 2011 που διοργανώνουν κάθε χρόνο κατά την πασχαλινή περίοδο οι Σχολές Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού, το δίκτυο ακαδημιών ποδοσφαίρου που λειτουργεί σε πέντε χώρες υπό την αιγίδα και την πιστοποίηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το δεύτερο μέρος διεξήχθη στην πρότυπη αθλητική κατασκήνωση Sportcamp στο Λουτράκι Κορινθίας στο χρονικό διάστημα 27 Απριλίου με 1 Μαίου, με τη συμμετοχή 330 αθλητών προερχόμενων από τις Σχολές Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού του Αιγίου, της Αταλάντης, της Επισκοπής, της Ζακύνθου, του Ηρακλείου, της Κεφαλλονιάς, της Πάτρας, της Πεύκης, του Ρεθύμνου, της Σάμου, του Χαλανδρίου, της Χαλκίδας και των Χανίων.

Την ευθύνη της παραγωγής του τουρνουά είχαν ο γενικός διευθυντής των Σχολών Ποδοσφαίρου Βασίλης Αργυρίου, ο Διευθυντής του Δικτύου Σταμάτης Αργύρης και η υπεύθυνη διοικητικής υποστήριξης Αγγελική Πλατή ενώ παρών καθ όλη τη διάρκεια των αγώνων ήταν ο Πρόεδρος Γιώργος Καπουράνης.

Μαζί τους ήταν ο σκάουτερ του Παναθηναϊκού Κώστας Μάρκου ενώ τους αγώνες παρακολούθησαν διαδοχικά και πολλοί από τους προπονητές των τμημάτων υποδομής του Παναθηναικού στην Παιανία.

Παρών την τελευταία ημέρα των αγώνων ήταν και ο Αντώνης Πετρόπουλος, η παρουσία του οποίου ξεσήκωσε τους νεαρούς αθλητές. Ο Πετρόπουλος ήταν αυτός που έκανε και την σέντρα στον τελευταίο αγώνα του τουρνουά – τον τελικό στην κατηγορία των παίδων – ενώ πρόθυμος και χαμογελαστός όπως πάντα υπέγραφε αυτόγραφα επί 3 ώρες

Σημαντικότατη ήταν η συμβολή των και των έντεκα (11) εθελοντών που εργάστηκαν πολύ για την διοργάνωση και που ήταν αλφαβητικά οι εξής: Αλέξανδρος Καπουράνης, Θάνος Καπουράνης, Χρήστος Κλάγκος, Ελένη Λειβαδίτη, Γιώργος Λυκούσης, Πέπυ Μιχαλιτσιάνου, Ευτυχία Νικολάου, Γωγώ Σιάτου, Αντρέας Σταυρόπουλος, Πένυ Τσέκερη και Χριστίνα Τσέκερη.

Εκτός από την παρουσία του Αντώνη Πετρόπουλου, ένα από τα γεγονότα που ξεχώρισαν στο πλαίσιο της διοργάνωσης ήταν ο αγώνας μεταξύ της ομάδας του Παναθηναικού στην κατηγορία γεννηθέντων 2000 και μίας μεικτής επιλέκτων αθλητών των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναικού της ίδιας ηλικίας. Η μεικτή αποδείχτηκε εξαιρετικά ανταγωνιστική και η ομάδα του Παναθηναικού δυσκολεύτηκε πολύ να φτάσει στην νίκη με 2-1.

Οι αγώνες διεξήχθηκαν σε τέσσερις κατηγορίες αυτή του παιδικού (γεννηθέντες 1996 – 1997), του προπαιδικού (γεννηθέντες 1998 – 1999), των junior (γεννηθέντες 2000) και των projunior (γεννηθέντες 2001 και κάτω).

Η εξέλιξη όλων των κατηγοριών ήταν συναρπαστική με τα μετάλλια να κρίνονται την τελευταία στιγμή ενώ πολλοί ήταν οι αθλητές που ξεχώρισαν και γρήγορα θα κληθούν για δοκιμή στην Παιανία.

Στην κατηγορία των παίδων μεγάλη νικήτρια ήταν η ακαδημία του Ζακυνθιακού (από την οποία προέρχεται και ο νεαρός άσσος του Παναθηναικού, ο Χάρης Μαυρίας) που έφτασε στον τελικό πετυχαίνοντας μόνο νίκες και εκεί ξεπέρασε με 3-0 και το εμπόδιο του Α.Ο Σάμου με κορυφαίο τον MVP της κατηγορίας τον Ματθαίο Καψάσκη.

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο ΑΟ Σούδας Χανίων που μετά τους αγώνες του ομίλου, αναμετρήθηκε σε ένα μίνι τουρνουά με την Πράσινη Ακαδημία Κεφαλλονιάς και τον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Ρεθύμνου με έπαθλο το χάλκινο μετάλλιο.

Το βραβείο fair play κέρδισε η ομάδα του Ρεθύμνου που ήταν αυτή με τους μικρότερους ηλικιακά αθλητές ενώ ο Σεμπαστιάν Χρουχσιέτ της Κεφαλλονιάς κέρδισε το ατομικό βραβείο fair play.
Πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιάννης Χατζηπαύλου του Α.Ο Σάμου, ομάδας που εντυπωσίασε στην παρθενική της εμφάνιση σε πανελλαδικό τουρνουά ενώ καλύτερος τερματοφύλακας ο Δημήτρης Ραψομανίκης του πρωταθλητή Ζακυνθιακού.

Η κατηγορία των προπαίδων επιφύλασσε και τον πιο δραματικό αγώνα της διοργάνωσης που δεν ήταν άλλος από το μεγάλο τελικό στον οποίο η ακαδημία του Πατραικού με γκολ του Κάρολου Μαρκέτου στα τελευταία λεπτά της παράτασης λύγισε με 1-0 την αντίσταση της ομάδας του Ρεθύμνου.

Το γκολ αυτό έδωσε ουσιαστικά και τον τίτλο του MVP στον Πατρινό αθλητή αφού ήταν το κρισιμότερο σε όλο το τουρνουά.

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία κατέλαβαν ο ΑΟ Σούδας Χανίων επικρατώντας στο μικρό τελικό της Θύελλας Αιγίου ενώ στην 5η θέση τερμάτισε η ακαδημία El Classico από τη Χαλκίδα και στην 6η το Athlopolis του Ηρακλείου.

Το βραβείο fair play πήγε στην εξαιρετικά νεανική ομάδα του Ηρακλείου ενώ παίκτης fair play ψηφίστηκε ο Αβραάμ Σείχ της ίδιας ακαδημίας.

Πρώτος σκόρερ της κατηγορίας ήταν ο Πάρις Καλιτσουνάκης του Ρεθύμνου ενώ καλύτερος τερματοφύλακας ήταν ο Αιγιώτης Βασίλης Αθανασίου.

Η κατηγορία των junior ήταν η μόνη στην οποία δεν έγιναν τελικοί αφού ίσχυσε η βαθμολογία του ομίλου των επτά (7) ομάδων που σχηματίστηκε αρχικά. Μεγάλη νικήτρια ήταν η ομάδα του Ζακυνθιακού που όντας αήττητη σε όλους τους αγώνες της κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο με τις ακαδημίες της Αταλάντης και του Χαλανδρίου να ανεβαίνουν και αυτές στο βάθρο κατακτώντας την 2η και 3η θέση αντίστοιχα..

Η τέταρτη θέση πήγε στην ακαδημία του Ρεθύμνου και ακολούθησαν κατά σειρά το 5ο Αίγιο, η 6η Χαλκίδα και η 7η Επισκοπή η οποία πήρε και το κύπελλο Fair Play.
MVP της κατηγορίας ήταν ο Μαρσίντο Αλιουσάι της ακαδημίας Diego Armando Χαλανδρίου ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιάννης Δήμου της Αταλάντης.

Καλύτερος τερματοφύλακας ήταν ο Γιώργος Μακρυδάκης ενώ παίκτης fair play ήταν ο Φάνης Ψυχράνης του Αιγίου.

Τέλος στην κατηγορία των projunior ο Πατραικός κατάκτησε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό την ακαδημία της Κεφαλλονιάς με 3-0, αλλά και μία σημαντική ατομική διάκριση με τον ποδοσφαιριστή Σάββα Κάραλη να παίρνει το βραβείο του καλύτερου παίκτη της κατηγορίας.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Θύελλα Αιγίου και ακολούθησαν το Ρέθυμνο, η Χαλκίδα και η εξαιρετικά νεανική ομάδα του Άγιαξ Πεύκης που πήρε και το κύπελλο fair play.

Πρώτος σκόρερ της κατηγορίας ήταν ο Κωσταντίνος Μανωλάτος της Κεφαλλονιάς, καλύτερος τερματοφύλακας ο Μανώλης Χνάρης του Ρεθύμνου ενώ το ατομικό βραβείο fair play πήγε στον Παύλο Λιάτο από το Αίγιο.

Το τουρνουά ολοκληρώθηκε με μία λαμπρή τελετή λήξης με καταπράσινο χρώμα όπου όλοι οι παριστάμενοι απόλαυσαν ένα βίντεο από όλες τις διοργανώσεις των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναικού ενώ σε όλους τους αθλητές μοιράστηκαν κασκόλ, λάβαρα και αυτόγραφα παικτών του Παναθηναικού.

Σημαντικές καινοτομίες της τελετής λήξης που αναδεικνύουν το fair play και την αξία της συμμετοχής είναι ότι αφενός όλοι ανεξαιρέτως οι αθλητές τιμήθηκαν με μετάλλια, ενώ τις απονομές σε κάθε ομάδα έκαναν ο προπονητής και ο αρχηγός της ομάδας με την οποία αναμετρήθηκε στον τελευταίο της αγώνα, για παράδειγμα την απονομή του χρυσού μεταλλίου και του κυπέλλου στην πρωταθλήτρια ομάδα της Ζακύνθου στο παιδικό, έκανε ο αρχηγός και ο προπονητής της δευτεραθλήτριας ομάδας της Σάμου.

Στο τουρνουά συμμετείχαν και πέντε (5) εξαιρετικά ταλαντούχες αθλήτριες οι οποίες ενθουσίασαν με τις αγωνιστικές τους επιδόσεις και για το λόγο αυτό τιμήθηκαν από τους διοργανωτές με τιμητική πλακέτα. Οι αθλήτριες αυτές ήταν η Μαριλένα Καλαφάτη, η Αγγελίνα Βουτσινά και η Παναγιώτα Καλογηράτου από την ακαδημία της Κεφαλλονιάς, η Γεωργία Λαμπροπούλου από το Αίγιο και η Εμμανουέλλα Μιχελάκη από το Ρέθυμνο.