Τέλος πήρε το νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού, ο οποίος αναδείχτηκε ισόπαλος χωρίς σκορ με τον Πανιώνιο, στο άδειο λόγω τιμωρίας «Απόστολος Νικολαϊδης», για την 18η αγωνιστική στην Super League Ελλάδα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Διούδης, με τον τερματοφύλακα των «κυανέρυθρων» να υψώνει τοίχο μπροστά από την εστία του και με σωρεία επεμβάσεων να διατηρεί το 0-0…

Είναι χαρακτηριστικό ότι το «τριφύλλι» τελείωσε με 17 τελικές προσπάθειες, ενώ η κατοχή μπάλας στο πρώτο ημίχρονο ήταν 75%-25%, αλλά παρόλα αυτά δεν πήρε τους τρεις βαθμούς!

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του Πρωταθλήματος, με 32 πόντους, όσους έχει και ο τρίτος ΠΑΟΚ, με ένα ματς λιγότερο.

«Πράσινη»,αναποτελεσματική,καταιγίδα!
Ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία του αγώνα με το… καλημέρα και προσπάθησε με κάθετο ποδόσφαιρο και πίεση στον αντίπαλο να πετύχει το τέρμα που θα «ξεκλείδωνε» την πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα…

Η πρώτη αξιόλογη φάση για τους «πράσινους» σημειώθηκε στο 14ο λεπτό, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πράνιτς έξω από την περιοχή και την πρώτη επέμβαση του Διούδη, ο οποίος έπεσε στην δεξιά γωνία του κι απομάκρυνε τη μπάλα σε κόρνερ.

Ο πορτιέρο του Πανιωνίου είπε εκ νέου «όχι», και μάλιστα… εις διπλούν, στις προσπάθειες του Εσιέν στο 20’ και το πλασέ του Γκανέζου μέσου στην κίνηση μετά από γύρισμα του Αμπέντ στο ύψος της περιοχής. Αλλά και στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν ο Εσιέν «έπιασε» ένα βολ πλανέ και ο Διούδης «απογειώθηκε» στο αριστερό του «παράθυρο», για να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ!

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τον… μονόλογο, ψάχνοντας παράλληλα το γκολ και στο 25’ ο Μπεργκ γύρισε τη μπάλα στον Αμπέντ, εκείνος πάσαρε στον Κλωναρίδη, όμως το πλασέ του τελευταίου δεν «νίκησε» τον Διούδη, ο οποίος έδιωξε με το πόδι…

Μετά από πέντε λεπτά, ήρθε μια ακόμα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, αλλά το δυνατό σουτ του Μπουμάλ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Ενώ η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο άνηκε ξανά στον Παναθηναϊκό, όταν στο 44’ ο Μπουμάλ σέντραρε από τα δεξιά, ο Κλωναρίδης πήρε την κεφαλιά αλλά ήταν αδύναμη κι έτσι ο Διούδης μπλόκαρε χωρίς δυσκολία.

Κλασικές ευκαιρίες αλλά…
Στην επανάληψη, ήταν ο Πανιώνιος εκείνος που απείλησε πρώτος, στο 51ο λεπτό, με τον Μπακασέτα να εκμεταλλεύεται λάθος απομάκρυνση, να παίρνει τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και να σουτάρει με δύναμη, στέλνοντας τη έξω από το τέρμα του Στιλ.

Οι κλασικότερες ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο, ήρθαν από τα πόδια παικτών του Παναθηναϊκού και στο δεύτερο ημίχρονο… Αρχικά στο 58’, όταν ο Μπουμάλ βρήκε τον Κλωναρίδη την κατάλληλη στιγμή, από τα δεξιά, αλλά το πλασέ του δεύτερου δεν κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα.

Ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, ο Κλωναρίδης έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή των Νεοσμυρνιωτών από τα αριστερά, την «έσπασε» στον επερχόμενο Αμπέντ, όμως εκείνος δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα ο Διούδης να βρει λίγο τη μπάλα και στη συνέχεια ο Τασουλής να την απομακρύνει με τάκλιν, πάνω στη γραμμή!

Οι «τριφυλλοφόροι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 71’ ο Μπουμάλ έγινε κάτοχος της μπάλας, απέφυγε δυο αντιπάλους του με ωραία κίνηση, «έπιασε» και το σουτ το οποίο όμως έφυγε λίγο έξω…

Ο Πανιώνιος έδειξε… σφυγμό έξι λεπτά μετά, όταν ο Μασούρας έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, με τον Στιλ να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ, ενώ ο Στραματσόνι έριξε στη «μάχη» και τον Πέτριτς, αντί του Αμπέντ, αλλάζοντας το σύστημα της ομάδας του σε 4-2-3-1.

Στο 84’, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο 1-0, όμως ο Διούδης επενέβη και πάλι… σωτήρια στην κεφαλιά του Τελάντερ που βρήκε πάνω στον Κουτρουμπή και πήγαινε προς τη γωνία του μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπουμάλ!

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να λύσει το «γόρδιο δεσμό» ούτε και στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Πέτριτς ο οποίος επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Πανιωνίου…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Πράνιτς, Ζέκα, Εσιέν (86΄Λουντ), Αμπέντ (76΄Πέτριτς), Κλωναρίδης (62΄Καλτσάς), Μπουμάλ, Μπεργκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Διούδης, Βλάχος, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Καραμάνος, Μπακασέτας (89’ Αργυρόπουλος), Μασούρας (81’ Βιγιάλμπα), Ανσαριφάρντ (67’ Καθάριος).