Ο Εσιέν πέτυχε το πρώτο του γκολ για το «τριφύλλι», ο Μπεργκ… άνοιξε λογαριασμό επί ημερών Αντρέα Στραματσόνι, ενώ οι δυο «νεοφερμένοι» Μέστο και Μπουμάλ έδωσαν τις ασίστ. Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται και το ντεμπούτο του Εβαντζελίστα, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο ματς.

Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του Πρωταθλήματος, με 35 πόντους.

Ανώτερος αλλά… άσφαιρος

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το παιχνίδι αποφασισμένοι να πάρουν τα ηνία και τα κατάφεραν, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, αφού έχοντας την συντριπτική κατοχή της μπάλας αλλά και με πίεση πολύ ψηλά δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν…

Η πρώτη εξ αυτών ήρθε στο 20ο λεπτό, με την κεφαλιά του Μπεργκ στο δεύτερο δοκάρι ύστερα από την εκτέλεση κόρνερ του Καλτσά να περνάει δίπλα από το τέρμα, ενώ στο 33’ ο Μουλόπουλος παρενέβη με το κεφάλι πριν η σέντρα του Μπουμάλ καταλήξει στον Μπεργκ… φλερτάροντας πάντως με το αυτογκόλ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο διαιτητής Δημητρόπουλος δεν καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Τελάντερ από τον Μεντί επί του σε εκτέλεση κόρνερ του Μπουμάλ, για να ακολουθήσει η πρώτη απόπειρα από πλευράς γηπεδούχων, με το δυνατό σουτ του Μαχαίρα, το οποίο «έβγαλε» με δυσκολία ο Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός απώλεσε… τετραπλή ευκαιρία στο 39ο λεπτό, σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή του Λεβαδειακού η οποία ξεκίνησε από σουτ του Κουτρουμπή που απέκρουσε ο Τσιντώτας για να μεσολαβήσουν οι ανεπιτυχείς προσπάθειες των Μπουμάλ, Καλτσά και Μπεργκ και να ολοκληρωθεί με το πλασέ του Εσιέν που έστειλε τη μπάλα άουτ!

Παράλληλα, στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ζέκα βρήκε τον Μπεργκ εκείνος έστρωσε στον Αμπέντ αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ, ενώ στο 41’ ο Τσιντώτας απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Μπεργκ πάνω στην κίνηση…

Πήρε αυτό που άξιζε!

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και οι «τριφυλλοφόροι» ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά, θέλοντας να ανοίξουν το σκορ όσο πιο γρήγορα και να φτάσουν στο «τρίποντο».

Ο Εσιέν με ένα μακρινό φαλτσαριστό σουτ στο 49ο λεπτό ανάγκασε τον Τσιντώτα να διώξει με γροθιές, ενώ το ίδιο συνέβη και με το δυνατό σουτ του Πράνιτς στην αμέσως επόμενη φάση…

Ωστόσο, ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού δεν μπόρεσε να αποφύγει το… μοιραίο στο 57’ όταν μετά από πολύ ωραίο «ένα-δύο» του Μπεργκ με τον Μπουμάλ και πάσα… πάρε-βάλε του δεύτερου, ο Σουηδός επιθετικός άνοιξε το σκορ!

Ο Μπεργκ αποχώρησε λίγο αργότερα τραυματίας, η ομάδα της Βοιωτίας άλλαξε τον σχηματισμό της, όχι όμως και την τύχη της, καθώς στο 78ο λεπτό ο Τελάντερ βρήκε τον Μέστο με εξαιρετική μακρινή μπαλιά, ο Ιταλός κοντρόλαρε υποδειγματικά, σέντραρε από τα δεξιά, ο Πέτριτς άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω απ’ τα πόδια του και ο επερχόμενος Εσιέν με πλασέ έκανε το 0-2 για τον Παναθηναϊκό!

Παρά το «σοκ», ο Λεβαδειακός προσπάθησε να μειώσει το σκορ άμεσα, με τον Στιλ όμως να είναι σε ετοιμότητα, επεμβαίνοντας τόσο στο μακρινό σουτ του Μαχαίρα στο 80’, όσο και στην προσπάθεια του Γιακουμάκη, ένα λεπτό αργότερα και διατηρώντας το ήδη διαμορφωμένο αποτέλεσμα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Τσιντώτας, Μουλόπουλος (63’ Γιακουμάκης), Στάθης, Γιάχιτς, Μανωλάς, Μεντί, Μαχαίρας, Νικολάου (53’ Μάγκας), Μπεν, Μερεμπασβίλι (75’ Μίνγκας), Μάντζιος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ, Εσιέν (80’ Ταυλαρίδης), Μπουμάλ, Καλτσάς (70’ Εβαντζελίστα), Μπεργκ (λ.τ. 63’ Πέτριτς).