Ανοιχτούς λογαριασμούς αναφορικά με την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας COSMOTE άφησαν Παναθηναϊκός και Ατρόμητος, μετά το μεταξύ τους 0-0, στο πρώτο ματς που έγινε για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης απόψε στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Οι «πράσινοι» ήταν σε γενικές γραμμές καλύτεροι, ενώ θα μπορούσαν να είχαν πετύχει το πολυπόθητο γκολ στο 68ο λεπτό, αλλά ο Τελάντερ στάθηκε άτυχος έχοντας δοκάρι. Παράλληλα, ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Κουτρουμπή με απευθείας κόκκινη κάρτα, στο 89’.

Πλέον, όλα θα κριθούν στη ρεβάνς που είναι προγραμματισμένη για τις 10 Φεβρουαρίου, στο Περιστέρι.

«Στείρα» υπεροχή

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να μπει στα αντίπαλα καρέ και να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες για γκολ, αφού βρήκε απέναντί του την καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων, που προσπάθησαν -και κατάφεραν εν πολλοίς- να καλύπτουν σωστά τους χώρους…

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε για λογαριασμό του Ατρομήτου, στο 17’, με τον Ναπολεόνι να σουτάρει δυνατά από το ύψος της περιοχής και τον Στιλ να αποκρούει σε κόρνερ.

Για να «απαντήσει» έξι λεπτά αργότερα ο Αμπέντ που έκανε το γύρισμα από δεξιά, για να διώξει ο Μπάρκας, ο Αλγερινός μέσος έκανε την κεφαλιά στην… επαναφορά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 26ο λεπτό μετά από ωραίο συνδυασμό των γηπεδούχων και τελικό αποδέκτη τον Μπουμάλ, ο Καμερουνέζος επιθετικός σούταρε με δύναμη, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μπάρκα!

Οι Περιστεριώτες προσπάθησαν να απειλήσουν ξανά με τον Ναπολεόνι στο 37’, αλλά ο Τελάντερ έκοψε με τάκλιν το σουτ του Ιταλού στράικερ, στην τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου.

Ήθελε αλλά… δεν μπόρεσε

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ήταν ο Ατρόμητος εκείνος που επιδίωξε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο του, αρχικά στο 51’, με τον Ούμπιντες να εκτελεί κόρνερ από τα αριστερά και τον Ναπολεόνι να κάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η οποία ωστόσο πέρασε έξω.

Ενώ μετά από τρία λεπτά, η μπάλα έφτασε στον Ούμπιντες ο οποίος σούταρε αμαρκάριστος έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού αλλά ο Στιλ έπεσε στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε σε κόρνερ…

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Αντρέα Στραματσόνι «ανακάτεψε την τράπουλα», βάζοντας στο ματς τους Εβαντζελίστα και Κλωναρίδη και στο 63’ οι δυο τους συνεργάστηκαν, με τον Βραζιλιάνο μέσο να σεντράρει και τον δεύτερο να στέλνει τη μπάλα άουτ, με κεφαλιά μέσα από την αντίπαλη περιοχή.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη ευκαιρία του «τριφυλλιού» χάθηκε στο πέντε λεπτά αργότερα, όταν μετά από κόρνερ από τα δεξιά ο Τελάντερ βρήκε την μπάλα με το κεφάλι αλλά και τον… ώμο, για να σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα!

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει για το 1-0 και στο 77’ ο Κλωναρίδης πάσαρε στον Εβαντζελίστα εκείνος «έπιασε» ένα δυνατό διαγώνιο σουτ με το αριστερό, για να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου…

Μάλιστα, οι «τριφυλλοφόροι» είχαν μια ακόμα καλή ευκαιρία μετά από δύο λεπτά, όταν ο Ζέκα έβγαλε ωραία την μπάλα στον Μπουμάλ, εκείνος έδωσε ακόμα πιο αριστερά στον Κλωναρίδη, όμως το συρτό σουτ του τελευταίου πέρασε δίπλα από την εστία του Μπάρκα.

Έκτοτε, η μοναδική αξιοσημείωτη φάση ήταν η αποβολή του Κουτρουμπή που είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Στυλιαρά, για αγκωνιά στον Κεϊτά, ενώ ο Ατρόμητος παρότι είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα στα τελευταία λεπτά προτίμησε να διασφαλίσει το 0-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ (86’ Λαγός), Εσιέν (61’ Εβαντζελίστα), Μπουμάλ, Καλτσάς (62’ Κλωναρίδης), Πέτριτς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μπάρκας, Κυβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Κεϊτά, Ουσέρο, Ούμπιντες, Ναπολεόνι (89’ Λε Ταλέκ), Στόιτσεφ (85’ Λημνιός), Παπαδόπουλος (72’ Μπρίτο).