Το μίνιμουμ για να παραμείνουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League πήρε ο Παναθηναϊκός στο Βέλγιο κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης στο ματς της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Το τελικό 2-2 αδικεί κατάφωρα το «Τριφύλλι» κυρίως γιατί χρειάστηκε μια απολύτως λανθασμένη διαιτητική απόφαση για να βάλει στο παιχνίδι τη Σταντάρ και να αλλάξει εντελώς τη ροή της αναμέτρησης.

Παρά το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με την ίωση του Μάρκους Μπεργκ που κράτησε τον Σουηδό άσο εκτός αποστολής, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένος να δείξει την ανωτερότητά του απέναντι στη Σταντάρ. Και το πέτυχε. Στο 8ο λεπτό ήρθε η πρώτη προειδοποίηση με τον Χουλτ να σεντράρει από αριστερά και τον Μολέδο με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με μια απίθανη εκτέλεση -δείγμα του ταλέντου του- του Βίκτορ Ιμπάρμπο στο 20ό λεπτό. Ο Λέτο ελευθερώθηκε και πάσαρε στον Ιμπάρμπο ο οποίος απέφυγε τον Λαΐφη και από πλάγια δεξιά μέσα στην αντίπαλη περιοχή έστειλε τη μπάλα με φαλτσαριστό σουτ στην απέναντι γωνία της εστίας της Σταντάρ για το 0-1!

Οι «Πράσινοι» δεν είχαν διάθεση να πατήσουν φρένο, εκμεταλλευόμενοι και το ξάφνιασμα των γηπεδούχων. Στο 36′ ήρθε το 0-2. Ο Λεντέσμα έδωσε πάσα στον Ιμπάρμπο που κινήθηκε προς την αντίπαλη περιοχή, έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Λέτο και τετ α τετ πια με τον Ζιλέ δεν λάθεψε πετυχαίνοντας δεύτερο προσωπικό γκολ.

Οι οπαδοί των γηπεδούχων άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους, την ίδια στιγμή που ουδείς στη βέλγικη ομάδα έδειχνε πίστη ότι μπορεί να αλλάξει τη ροή της αναμέτρησης. Τη λύση πρόσφερε στο πιάτο στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο διαιτητής που υπέδειξε πέναλτι υπέρ της Σταντάρ σε θεατρική πτώση του Σα. Στην εκτέλεση ευστόχησε ο Εντμίλσον.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σταντάρ προσπάθησε χωρίς επιτυχία να απειλήσει την εστία του Παναθηναϊκού. Μέχρι που στο 82’ κέρδισε φάουλ στο όριο της μεγάλης περιοχής του Παναθηναϊκού και ο Μπελφοντίλ έστειλε τη μπάλα ανάμεσα στο τείχος στο κέντρο της εστίας ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών ο Ιμπάρμπο με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Σταντάρ Λιέγης: Ζιλέ, Φάι, Λαϊφης, Σολτς, Αντράντε, Ντοσεβί (64’ Μπενζά), Τρεμπέλ, Σισέ (72’ Ενόχ), Εντμίλσον, Μπελφοντίλ, Σα.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Σάμπα (46’ Ιβάνοφ), Μολέντο, Κουλιμπαλί, Ζέκα (77’ Εμποκού), Λεντέσμα, Χουλτ, Βιγιαφάνες, Ιμπάρμπο, Λέτο (75’ Λουντ).