Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της αγωνιστικής περιόδου 2017/18 ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε σοβαρός και με μια μεστή εμφάνιση κατάφερε να περιορίσει τη Γκαμπάλα σε παθητικό ρόλο. Μάλιστα εάν οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, τότε το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο αφού η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν στάθηκε τυχερή βλέποντας τη μπάλα να καταλήγει δύο φορές στο δοκάρι της εστίας του Μπεζοτόσνι. Στη ρεβάνς της 3ης Αυγούστου ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να υπερασπιστεί το προβάδισμά του στην έδρα της Γκαμπάλα.

Έχοντας τη συμπαράσταση 12.000 φίλων του ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Στο 6′ ο Άλτμαν ελίχθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το πλασέ του απέκρουσε σε κόρνερ ο Μπεζοτόσνι. Ένα λεπτό αργότερα ο Ζέκα με μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Γκαμπάλα. Στο 10ο λεπτό ο Λουντ εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε άουτ. Στο 18′ χρειάστηκε η επέμβαση του Βλαχοδήμου σε μακρινό σου του Όζομπιτς.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 37ο λεπτό. Ο Χατζηγιοβάνης σέντραρε από δεξιά και ο Γκουρμπάνοβ στην προσπάθειά του να μην αφήσει τον Μολίνς να περάσει, ύψωσε το χέρι του και χτύπησε τη μπάλα. Το πέναλτι καταλογίστηκε και αξιοποιήθηκε από τον ίδιο τον Μολίνς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε ξανά δυνατά στο ματς και στο 52′ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Μολίνς βρέθηκε μέσα στην περιοχή σε πλεονεκτική θέση αλλά ο Μπεζοτόσνι έσωσε το πλασέ του. Στο 59′ χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία όταν ο Λουντ με εντυπωσιακό σλάλομ πέρασε τρεις αντιπάλους όμως και πάλι ο τερματοφύλακας της Γκαμπάλα απέκρουσε με τα πόδια του. Ο Λουντ έχασε και άλλη ευκαιρία στο 74ο λεπτό όταν το σουτ του από 25 μέτρα κατέληξε στο δεξί δοκάρι.

Το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε τους φιλάθλους του συλλόγου να χειροκροτούν τους ποδοσφαιριστές για την προσπάθειά τους.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (70′ Καμπέσας), Λουντ, Άλτμαν (87′ Δώνης), Μολίνς (70′ Λουτσιάνο).

ΓΚΑΜΠΑΛΑ:Μπεζοτόσνι, Γκουρμπάνοβ, Βερνιντούμπ, Στάνκοβιτς, Μπούλτχαϊς, Μαλόουν (77′ Κονέ), Χιουσεΐνοβ, Χόλιντεϊ, Ζοζέφ-Μονρόζ, Όζομπιτς, Νταμπό.