Κατώτερος κάθε προσδοκίας εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στην πρώτη εντός έδρας φετινή του εμφάνιση για τις εγχώριες διοργανώσεις, μένοντας στη «λευκή» ισοπαλία με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο «Απ. Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Ελλάδα.

Στη χειρότερη ενδεχομένως εμφάνιση του Παναθηναϊκού μέσα στο 2017 το τελικό 0-0 είναι λογικό να προκαλεί το σχόλιο «πάλι καλά που δεν χάσαμε» του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ηδη από το πρώτο ημίχρονο η σφιχτή αμυντική διάταξη του φιλοξενούμενου φαινόταν ότι προκαλούσε μεγάλες δυσκολίες στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού. Οι απουσίες ήταν πολλές και η κούραση συσσωρευμένη κι έτσι η 11άδα που παρατάχθηκε δεν έδειξε να έχει την απαραίτητη χημεία. Φάσεις δεν γίνονταν παρά ελάχιστες και οι τελικές προσπάθειες πραγματοποιούνταν υπό δύσκολες προϋποθέσεις.

Η όποια ελπίδα υπήρχε λόγω της εισόδου του Τσάβες με την έναρξη του β’ μέρους, ξεθώριασε με την αποβολή του Ευαγγέλου στο 49’. Με δέκα παίκτες πλέον τα πράγματα έγιναν μόνο χειρότερα. Με τις γραμμές ασύνδετες, τις δυνάμεις περιορισμένες και τη συνολική απόδοση του «τριφυλλιού» κάτω του μετρίου, η ομάδα όχι μόνο δεν απείλησε ποτέ μέχρι τη λήξη του αγώνα, αλλά έδινε με μεγάλη ευκολία ευκαιρίες στον φιλοξενούμενο που δεν κατάφερε να σκοράρει πρακτικά μόνο από τύχη. Τόσο ο Γιουσούφ όσο και ο Μπραντάο έχασαν κλασικές ευκαιρίες να παραβιάσουν την εστία του Βλαχοδήμου και αυτή ήταν η κύρια αιτία που το τελικό αποτέλεσμα έμεινε στο ισόπαλο 0-0.

Μετά και τη δεύτερη αυτή απώλεια βαθμών οι «πράσινοι» βρίσκονται κυριολεκτικά και μεταφορικά στο «0» αφού, εξαιτίας και της αφαίρεσης βαθμών που κουβαλούσαν από πέρσι το έδαφος που έχουν απωλέσει μοιάζει δυσανάλογα μεγάλο για τη χρονική περίοδο που βρισκόμαστε

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Ευαγγέλου (49’ αποβ.), Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Ζέκα, Λουντ, Άλτμαν (67’ Γιόχανσον), Λουσιάνο, Καμπέσας (46’ Τσάβες), Μολίνς (72’ Χατζηγιοβάνης)

Λεβαδειακός:Επασί, Τριποτσέρης, Λεονάρντο, Μεντί, Τσαμπούρης, Μητρόπουλος (85′ Καλτσάς), Νιασε, Ζαραδούκας, Γιακουμάκης (86′ Καψάσκης), Γιουσούφ, Μπραντάο (77′ Βασιλείου)