Χίλιους και έναν τρόπους έχει αυτή η ομάδα του Γιώργου Δώνη για να εκπλήσσει ευχάριστα τον κόσμο του Παναθηναϊκού και δυσάρεστα τους αντιπάλους του! Αυτή τη φορά κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε στη νίκη με ανατροπή στο σκορ, την πρώτη στο πρωτάθλημα από τις 31 Μαΐου 2017 όταν την τελευταία αγωνιστική των playoffs βρέθηκε να χάνει 2-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και εν τέλει το Τριφύλλι επικράτησε 3-2. Η νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η πέμπτη σε ισάριθμες αγωνιστικές πρωταθλήματος.

Δυστυχώς οι κινδυνολογίες για τις καιρικές συνθήκες με τον… διαβόητο «Ζορμπά» απέτρεψαν μια εικόνα ανάλογη εκείνης του αγώνα με τον Λεβαδειακό στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου, όπου εν τέλει έδωσαν το παρών μόλις 5.000 φίλαθλοι.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με 4-2-3-1 και από το πρώτο λεπτό πίεσε τον αντίπαλο για να φτάσει σε ένα γρήγορο προβάδισμα. Η μαζική άμυνα του ΠΑΣ κράτησε τους Πράσινους μακριά από το γκολ, αφού τα μακρινά σουτ των Κουρμπέλη, Ινσούα δεν βρήκαν στόχο. Στη μοναδική φορά που οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Παναθηναϊκού, στο 23ο λεπτό, κατόρθωσαν να σκοράρουν. Το γκολ βέβαια δεν θα έπρεπε να μετρήσει αφού ο σκόρερ Κρίζμαν έκανε φάουλ στον Διούδη, εμποδίζοντας τον τερματοφύλακα του Τριφυλλιού να απομακρύνει τη μπάλα. Αυτό το γκολ λειτούργησε ως έναυσμα αντεπίθεσης για τον Παναθηναϊκό.

Οι Πράσινοι πρέσαραν ψηλά τον αντίπαλο, τον έκλεισαν στα καρέ του και «βομβάρδιζαν» τη μεγάλη περιοχή του. Σε μία από αυτές τις προσπάθειες, στο 44′, ήρθε η ισοφάριση με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη να θυμίζει λίγο από τον σπουδαίο Γιώργο Καραγκούνη στην αναμέτρηση Champions League κόντρα στην Άρσεναλ το 2001 και να οριζοντιώνεται με κεφαλιά – ψαράκι για να προλάβει τη μπάλα από τη σέντρα του Κουλιμπαλί! Το 1-1 έδωσε άλλη πνοή στον Παναθηναϊκό που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με αποφασιστικότητα για να πάρει τη νίκη. Το γκολ που έκρινε τον νικητή ήρθε στο 59ο λεπτό με ίδιο δημιουργό (Κουλιμπαλί) και άλλο εκτελεστή (Μακέντα). Ο Ιταλός επιθετικός άνοιξε λογαριασμό με το Τριφύλλι με όμορφο πλασέ, μικρό δείγμα των δυνατοτήτων του.

Στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης ο ΠΑΣ ρίσκαρε, έπαιξε με αρκετούς επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές αλλά εξαιρουμένης μιας προσπάθειας του Μυστακίδη, δεν δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Διούδη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚOΣ: Διούδης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (66′ Στάικος), Χατζηθεοδωρίδης (74′ Καμπετσής), Μακέντα (77′ Πούγγουρας).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Λίλα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κρίζμαν, Τσικάρσκι, Λεό (58′ Αθανασιάδης), Βιδάλ (77′ Μυστακίδης), Σκόνδρας (70′ Κούζικ), Νικολιάς.