Στις χιλιοειπωμένες δηλώσεις των ποδοσφαιριστών «κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό». Αυτός ο αγώνας, όμως, στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό ήταν για τον Παναθηναϊκό πραγματικά ξεχωριστός. Η πίεση είχε συσσωρευτεί στην πλευρά του Τριφυλλιού μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Επομένως αναμένονταν αντίδραση. Και αυτή ήρθε από την ομάδα του Γιώργου Δώνη! Με τρόπο πειστικό ως προς τη σοβαρότητα, τη συγκέντρωση και την αυταπάρνηση όλων. Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο με 1-0 και αυτή η νίκη επαναφέρει σε ικανοποιητικά επίπεδα την ψυχολογία ενόψει της δύσκολης και καθοριστικής συνέχειας στο πρωτάθλημα. Και όπως είχε πει στους ποδοσφαιριστές του ο προπονητής της ομάδας παραμονή του αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό, χρειάζονταν μια σπίθα για να ανάψει ξανά η φωτιά.

Το παιχνίδι απείχε παρασάγγας από το χαρακτηρισμό του ως ποιοτικό, πλην όμως στο ποδόσφαιρο πάνω απ’ όλα μετράει το αποτέλεσμα, ενώ σημαντική είναι η προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο. Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη ακολούθησαν πιστά το πλάνο, το οποίο τους οδήγησε στη νίκη. Χάρη στη δική τους σοβαρότητα, κράτησαν στο μηδέν (και με μόλις μία «καθαρή» ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι) τον Παναιτωλικό, ομάδα που σχεδόν πάντα σκοράρει εφέτος στην έδρα της. Εξαιρουμένων των δύο αναμετρήσεων με τον Παναθηναϊκό (νίκη για τους Πράσινους 1-0 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) και μίας με την Ξάνθη!

Το γκολ που έκανε τη διαφορά ήρθε στο 32ο λεπτό χάρη σε έναν όμορφο συνδυασμό των Χατζηγιοβάνη, Μακέντα, Μπουζούκη με τον Ιταλό να δίνει ασίστ και τον Μπουζούκη να την αξιοποιεί με κοντινή προβολή.

Το Τριφύλλι κράτησε μακριά από τα καρέ του τον Παναιτωλικό και τα κατάφερε ακόμα και όταν στο 59ο λεπτό ο διαιτητής Βρέσκας ενέδωσε στις συνεχείς διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για τις όποιες αποφάσεις του, και έδειξε αδικαιολόγητα δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Κάτσε, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με 10 παίκτες. 37 λεπτά με ποδοσφαιριστή λιγότερο και όμως το Τριφύλλι είχε στο 86’ τη μεγάλη ευκαιρία να πετύχει γκολ, με τον Καμπετσή να έχει τη λάθος έμπνευση (να «κρεμάσει» τον Κυριακίδη).

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μαρινάκης (71′ Λιάβας), Μαλής, Άργκους, Αμαράλ, Λουσέρο, Ντίας, Μανά (64′ Γκούγκα), Μάζουρεκ, Ουίλιαν, Μπαΐροβιτς (82′ Τσιγγάρας).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Κάτσε, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (75′ Καμπετσής), Μπουζούκης (89′ Παντελάκης), Μακέντα (64′ Δώνης).