Αν υπάρχει ορισμός για χαμόγελα ικανοποίησης μετά από αγώνα που έχει επέλθει ήττα, τότε πρέπει να αναζητηθεί στον Παναθηναϊκό έπειτα από το φιλικό παιχνίδι με τη Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη. Μπορεί η «Τσιμ Μπομ» να νίκησε 2-1 το Τριφύλλι αλλά οι Πράσινοι ήταν αυτοί που έφυγαν «γεμάτοι» από το γήπεδο.

Στο κυριότερο διάστημα της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος της πρωταθλήτριας Τουρκίας, η οποία αγωνίστηκε μπροστά σε 15.000 φιλάθλων της στο υπερσύγχρονο «Turk Telecom Arena»! Οι Πράσινοι απώλεσαν τέσσερις κλασικές ευκαιρίες να σκοράρουν, δέχθηκαν ένα γκολ από στατική φάση και ένα τελείως κόντρα στη ροή του αγώνα. Παρά ταύτα δεν το έβαλαν κάτω και μείωσαν το σκορ στις καθυστερήσεις με το πρώτο γκολ του Κριστιάν Κόναν με την πράσινη φανέλα.

Παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκε χωρίς δύο βασικά γρανάζια του, τον Δημήτρη Κουρμπέλη και τον Γιάννη Μπουζούκη, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να προβληματίσει έναν αντίπαλο που βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας του.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 10ο λεπτό έπειτα από κόρνερ και κοντινό σουτ ενώ είχαν και δοκάρι στο 14’. Η συνέχεια ανήκε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του με αποκορύφωμα το πρώτο 25λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Και όμως η Γαλατασαράι ήταν αυτή που σκόραρε σε σημείο που αμύνονταν. Παρά τις μαζικές αλλαγές προσώπων, η συνοχή του Τριφυλλιού διατηρήθηκε και τελικά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε το γκολ έπειτα από σέντρα του Βέργου και κεφαλιά του Κόναν.

Γαλατασαράι: Κουτσούκ, Σερί (63′ Μορ), Μπουγιούκ, Μπελχαντά, Ντονκ (80′ Μπαμπατσάν), Ντουρμάζ (52′ Αγκούν), Μαριάνο (63′ Λίνες), Μπάμπελ (74′ Μήτρογλου), Λουινταμά, Μαρκάο, Ναγκατόμο (70′ Μπαιράμ).

Παναθηναϊκός: Διούδης (46′ Κότσαρης), Γιόχανσον (73′ Αποστολάκης), Κολοβέτσιος (60′ Νούνες), Πούγγουρας (76′ Μαυρομμάτης), Ινσούα (81′ Ζαγαρίτης), Δώνης (81′ Θεοχάρης), Χατζηθεοδωρίδης (73′ Εμμανουηλίδης), Ζαχίντ (73′ Αλεξανδρόπουλος), Χατζηγιοβάνης (62′ Καμπετσής), Κολοβός (81′ Κόναν), Μακέντα (73′ Βέργος).