Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια αγωνιστικής ζωής. Έδωσε λόγους σε όλους να ελπίζουν ότι έστω και με αργοπορία, έστω και με τόσους πολλούς χαμένους βαθμούς, έστω και αν προκάλεσε απανωτά αρνητικά σοκ με τις εμφανίσεις του στα πρώτα παιχνίδια, μπορεί τελικά να εμφανίσει τις πραγματικές δυνατότητες του. Οι Πράσινοι φανέρωσαν πάθος, μαχητικότητα και θέληση για νίκη στον αγώνα με τον Ολυμπιακό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ μπροστά σε λιγοστό κόσμο, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να πάρουν το επιθυμητό τρίποντο αλλά τελικά έφυγαν από το γήπεδο με το ισόπαλο 1-1.

Το Τριφύλλι ήταν σαφώς βελτιωμένο συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια. Κατάφερε και περιόρισε τον αντίπαλο, ο οποίος δεν δημιούργησε «καθαρή» ευκαιρία, τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού είχαν κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Παρά ταύτα αρκούσε μια στιγμιαία αμυντική αδράνεια για να δεχθεί γκολ στο 36ο λεπτό από τον Γκερέρο και έπειτα να κυνηγάει στο σκορ. Παρά την ψυχρολουσία, οι Πράσινοι με όπλο το πάθος τους απέναντι σε μια άνευρη ομάδα, έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση στο 60′ αλλά ο Μακέντα νικήθηκε από τον Σα σε εκτέλεση πέναλτι (το οποίο κέρδισε ο Περέα από τον Σεμέδο). Και αφού ο Σα νίκησε ακόμα μία φορά τον Μακέντα σε τετ α τετ στο 85′, ήρθε τελικά το γκολ στο 90′ από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μολό (κερδισμένο από τον Μακέντα σε μαρκάρισμα του Μεριά).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Ζαχίντ (63’ Μολό), Κουρμπέλης, Δώνης (71’ Μπεκ), Μπουζούκης, Κολοβός (46’ Περέα), Μακέντα.

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας (66’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (69’ Καμαρά), Ποντένσε (90’+3 Ελ Αραμπί), Γκερέρο.