Ένας από τους πλέον βασικούς λόγους χρήσης του VAR διεθνώς είναι η διαλεύκανση δύσκολων φάσεων offside. Πολλώ δε μάλλον όταν από αυτές κρίνεται η εγκυρότητα ενός γκολ. Στην Ελλάδα το VAR φαίνεται ότι χρησιμοποιείται εφέτος για να βρίσκονται νέοι τρόποι να αδικηθεί ο Παναθηναϊκός. Μετά το πέναλτι από χέρι του Βύντρα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στη Λαμία (στη συνέχεια της φάσης όπου έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι υπέρ του Τριφυλλιού, η Λαμία σκόραρε), την αποβολή του Μανιάτη στον αγώνα με τον Πανιώνιο που μετατράπηκε σε κίτρινη κάρτα, ήρθε το Σάββατο ο ορισμός της αλλοίωσης του αποτελέσματος στον αγώνα Παναθηναϊκός – Ξάνθη, ο οποίος διεξήχθη στο «Γεώργιος Καμάρας» εξαιτίας των έργων ανάπλασης του χλοοτάπητα του Ολυμπιακού Σταδίου. Εκτός και αν μπορεί να βρει κάποιος μια άλλη ορολογία για να περιγράψει αυτό που συνέβη στη Ριζούπολη. Εκεί όπου στο 29ο λεπτό ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Ζαχίντ λόγω της απόφασης του χειριστή VAR, Μ. Σκουλά (διαιτητή της πρεμιέρας κόντρα στη Λαμία…) να υποδείξει offside τον Κολοβό, ο οποίος ήταν πίσω από τη μπάλα τη στιγμή της σέντρας του Γιόχανσον (!) και μέτρησε γκολ – offside της Ξάνθης στο 90’+3′. Με το έτσι θέλω δηλαδή, μια νίκη του Παναθηναϊκού μετατράπηκε σε ήττα.

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε μόνο ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο. Εκτός του γκολ που ακυρώθηκε, ο Παναθηναϊκός είχε κλασικές ευκαιρίες σε κεφαλιές των Δώνη, Πούγγουρα, αλλά και εξαιρετικές φάσεις με τους Ζαχίντ, Μπουζούκη. Θα μπορούσε άνετα να πάει στα αποδυτήρια με 2-0 αλλά τελικά ελέω VAR και αστοχίας, έμεινε στο 0-0. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη ανέβηκε στο γήπεδο, πίεσε ψηλότερα και προϊόντος του χρόνου δημιούργησε άγχος στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, οι οποίοι άφησαν αρκετές φορές ακάλυπτα τα νώτα τους. Αποτέλεσμα ήταν να χαθούν δύο σημαντικές ευκαιρίες για την Ξάνθη στο 53′ και στο 89′. Ενδιάμεσα βέβαια είχε τις στιγμές του και το Τριφύλλι με κορυφαία αυτών το σουτ του Ζαχίντ στο 73′ που έδιωξε σε κόρνερ ο Αμπάντ. Μέχρι να έρθει η φάση του 90’+3′ για να βάλει το άκυρο γκολ ο Φοσέ. Άκυρο για όλους πλην του χειριστή VAR, Μ. Σκουλά…

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (81′ Καμπετσής), Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης (51′ Περέα), Κολοβός (46′ Μακέντα).
Ξάνθη: Άμπαντ, Σόσα (78′ Φασίδης), Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Ντίρεσταμ, Μουλέν (46′ Εντουάρντο), Κοβάτσεβιτς, Στάρτζεον, Τερκί, Γουίλιαμ, Ρενέλα (59′ Φοσέ).