Η σούπερ ανατροπή στον αγώνα με την ΑΕΚ και η εμφάνιση στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, είχε γεννήσει προσδοκίες στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Παρά ταύτα το Τριφύλλι εμφανίστηκε αγνώριστο συγκριτικά με τα παιχνίδια του τελευταίου διμήνου και έμεινε στο 0-0, χάνοντας την ευκαιρία να φτάσει μια ανάσα από τις θέσεις που οδηγούν στα play offs. Δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα όσο και η προβληματική εικόνα του Παναθηναϊκού, αφού με εξαίρεση ένα καλό 20λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, οι Πράσινοι ήταν ακίνδυνοι.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν το χειρότερο ποιοτικά παιχνίδι του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα, αφού δεν κατάφερε να «τρυπήσει» ούτε μία φορά την πολυπρόσωπικη και συμπαγή αμυντική γραμμή του Παναιτωλικού. Οι γηπεδούχοι καλά κλεισμένοι στο δικό τους μισό δεν επέτρεπαν στους Πράσινους να δημιουργήσουν αξιώσεις για να απειλήσουν. Όχι βέβαια ότι ο Παναθηναϊκός απειλήθηκε. Τουναντίον. Το πρώτο 45λεπτο ήταν προβληματικό και για τις δύο ομάδες.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι Πράσινοι μπήκαν δυνατά και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Μακέντα, Σένκεφελντ, Γιόχανσον, Χατζηγιοβάνη. Τέσσερις στιγμές που θα μπορούσε να έρθει το γκολ για τον Παναθηναϊκό, κάτι που θα τους έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα για τη συνέχεια του αγώνα. Όμως το γκολ δεν ήρθε και αυτό έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Παναιτωλικού, οι οποίοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, κέρδισαν αυτοπεποίθηση και έψαξαν τη δική τους στιγμή. Η πιο ξεκάθαρη ήταν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (είχε μεσολαβήσει δοκάρι του Λουσέρο στο πρώτο δεκαλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου) όταν ο Διούδης κράτησε με επέμβασή του το μηδέν στην εστία του.

Παναιτωλικός: Κνετ, Σανιά, Λιάβας, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο, Ντίας, Τσιγγάρας, Ταχάρ, Ρομάν (62’ Φυτόπουλος), Ντάλσιο (46’ Αριγίμπι), Μπάιροβιτς (82’ Ντουάρτε)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης (85’ Νούνες), Μπουζούκης (64’ Περέα), Χατζηγιοβάνης, Κολοβός (77’ Μολό), Μακέντα