Πριν από λίγο καιρό δεν θα ήταν πλειοψηφία όσοι θα στοιχημάτιζαν πως ο Παναθηναϊκός θα επικρατούσε εκτός έδρας σε μια δύσκολη έδρα όπως αυτή της Ξάνθης χωρίς να έχει στη διάθεση του προπονητή του τους Κουρμπέλη, Μπουζούκη, αλλά και εναλλακτικές σαν τον Νούνες και τον Αποστολάκη. Και όμως το Τριφύλλι κατάφερε με εμφατικό τρόπο να πάρει μια σημαντική νίκη στην προσπάθειά του να εδραιώσει την παρουσία του στις θέσεις που οδηγούν στα play offs. Το τελικό 1-0 κολακεύει την Ξάνθη, αφού οι Πράσινοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να αυξήσουν το δείκτη του σκορ.

Με τον Ανουάρ να κάνει ντεμπούτο και μάλιστα στο αρχικό σχήμα, ο Παναθηναϊκός είχε κοντά τις γραμμές του, έδειχνε προσήλωση στο στόχο και το μόνο που είχε να αντιμετωπίσει ουσιαστικά ήταν την αναποτελεσματικότητά του. Και αφού χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με τους Μακέντα, Χατζηγιοβάνη, εν τέλει στις αρχές του δευτέρου 45λεπτου ήρθε το γκολ. Χρειάστηκε μια όμορφη προσπάθεια του Ζαχίντ στο 50’ που με κάθετη πάσα έβγαλε τη μπάλα στο χώρο για τον Μακέντα και ο Ιταλός βρήκε δίχτυα για τρίτο σερί παιχνίδι! Το δύσκολο είχε γίνει. Από εκεί και πέρα χρειάζονταν σοβαρότητα. Και ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη είχε περίσσεια τέτοια.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν στιγμή να απειλήσουν το Τριφύλλι. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη παρέμειναν συνεπείς στο πλάνο και αναζήτησαν με αξιώσεις το δεύτερο γκολ, το οποίο θα «κλείδωνε» τη νίκη. Κάτι ο Άμπαντ, κάτι οι επιλογές στη ζώνη κρούσης, κράτησαν το σκορ στο 0-1. Θα ήταν το καλύτερο δυνατό φινάλε εάν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο νεοφερμένος Νάγκι σκόραρε στο ανεπανάληπτο τετ α τετ που τον έβγαλε ο φέρελπις Αλεξανδρόπουλος. Ακόμα κι έτσι, όμως, η νίκη παρέμεινε σπουδαία με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται για πρώτη φορά εφέτος στην τέταρτη θέση. Και κυρίως με την πεποίθηση να δημιουργείται πως τα καλύτερα έπονται!

Ξάνθη: Αμπάντ, Στάρτζεον (57’ Ντζουρίτσκοβιτς), Τεσέιρα (72’ Φοσέ), Κοβάτσεβιτς, Σόσα (53’ Μπαριέντος), Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Καμαρά, Κάστρο

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Ανουάρ, Δώνης, Μπεκ (73’ Νάγκι), Ζαχίντ (85’ Αλεξανδρόπουλος), Χατζηγιοβάνης (67’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα.