Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Σεμπαστιάν Παλάσιος ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο της Super League. Οι Πράσινοι κυριάρχησαν στο Περιστέρι του Ατρομήτου, επικράτησαν με 2-0 και πανηγύρισαν την 13η νίκη τους στο πρωτάθλημα προτού ριχθούν στη μάχη των πλέι οφ με στόχο το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Παλάσιος πέτυχε τα δύο γκολ του Τριφυλλιού κι έφτασε συνολικά τα δέκα στη Super League (έχει σκοράρει έξι φορές τον τελευταίο μήνα), ενώ ο Δημήτρης Κουρμπέλης πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά έπειτα από 449 ημέρες αγωνιζόμενος για 65 λεπτά.

Στο 14’ ο Ατρόμητος πάτησε περιοχή αλλά το σουτ του Χαρίση ήταν άστοχο και δεν απείλησε τον Διούδη. Απ’ την πλευρά τους, οι Πράσινοι κατέγραψαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 28’ με δυνατό σουτ του Αϊτόρ απ’ το ύψος της περιοχής, το οποίο μπλόκαρε ο Γιαννιώτης. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει τον ρυθμό του και πήρε ολοκληρωτικά τον έλεγχο του ματς στο δεύτερο μισό του α’ ημιχρόνου έχοντας και τις σημαντικότερες φάσεις στο ίδιο διάστημα. Αρχικά στο 37’ ο Παλάσιος επιχείρησε σέντρα-σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ, ενώ στο 41’ και πάλι ο Αργεντινός, έπειτα από εξαιρετικό άνοιγμα του Αϊτόρ, έκανε ωραία προσπάθεια, πλάσαρε υπό πίεση αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο β’ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο συνέχισε απ’ το σημείο που τελείωσε το πρώτο 45λεπτο αλλά έγινε ακόμη πιο πιεστικός και κυριαρχικός στο γήπεδο. Και στο 55’, έπειτα από σέντρα του Χουάνκαρ και ωραίο κοντρόλ του Γκατσίνοβιτς, ο Γιαννιώτης ανέτρεψε τον Σέρβο εντός περιοχής. Ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Παρά τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία πάντως, οι Πράσινοι δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ σε ακόμη πιο έντονο ρυθμό. Κι αφού έχασαν δυο ευκαιρίες στο 60’ με τον Παλάσιος και στο 71’ με εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη, βρήκαν τα γκολ που άξιζαν μέσα σε ένα δίλεπτο.

Στο 75’ ο Αλεξανδρόπουλος έβγαλε εξαιρετική βαθιά μπαλιά προς τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος κατέβασε ωραία την μπάλα και σέντραρε προς την περιοχή του Ατρομήτου, όπου ο επερχόμενος στο δεύτερο δοκάρι Παλάσιος με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ (0-1). Ο Αργεντινός δεν έμεινε μόνο εκεί καθώς στο 77’, μετά από θαυμάσια κυκλοφορία της μπάλας των Πρασίνων, ο Χουάνκαρ σέντραρε για τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος έστρωσε εξαιρετικά για τον Παλάσιος, που με ευθύβολο δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιαννιώτη για το 0-2.

Το Τριφύλλι θα μπορούσε να έχει σκοράρει ακόμη ένα γκολ στο 83’ με τον Ιωαννίδη, ο οποίος βγήκε απέναντι στον Γιαννιώτη αλλά πλάσαρε υπό πίεση και ο γκολκίπερ του Ατρόμητου μπλόκαρε.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Καστεγιάνο, Μαυρομάτης, Χατζηισαΐας, Κυβρακίδης, Σάλομον (62’ Άλιμπεκ), Καρτάλης (34’ Ντένιτς), Χαρίσης, Ροτάριου (82’ Ναμπί), Μουνίθ, Κουλούρης.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Χουάνκαρ, Βέλεθ (85’ Πούγγουρας), Σάρλια, Κουρμπέλης (65’ Μαουρίσιο), Αλεξανδρόπουλος, Γκατσίνοβιτς, Παλάσιος (88’ Καρλίτος), Αϊτόρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (85’ Βιτάλ).