Αν και αποδεκατισμένος, ο Παναθηναϊκός είχε ψυχή και πλάνο στο «Κλ. Βικελίδης», όπου στάθηκε όρθιος απέναντι στον Άρη. Οι Πράσινοι, που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη χτυπημένοι από αμέτρητα προβλήματα, δίχως έντεκα ποδοσφαιριστές και με αποστολή ανάγκης (με δύο τερματοφύλακες στην 20άδα και παίκτες απ’ τον Παναθηναϊκό Β), κατόρθωσαν όχι μόνο να αποσπάσουν ισοπαλία (0-0) αλλά και να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Το Τριφύλλι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παρά τα προβλήματα, είχε εξαιρετικό στήσιμο μέσα στο γήπεδο, απειλήθηκε ελάχιστα, είχε τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησε τις σημαντικότερες ευκαιρίες, κι αν στην τελική προσπάθεια οι Πράσινοι ήταν πιο αποτελεσματικοί θα έφευγαν και με τη νίκη από την έδρα του Άρη.

Ο Άρης είχε την πρώτη απειλητική στιγμή στο παιχνίδι με διαγώνιο σουτ του Σάσα στο 14’ που κατέληξε άουτ, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που σταδιακά πήρε τον έλεγχο μετά το 15’ και ιδίως στο διάστημα 20’-30’ ήταν εκρηκτικός. Στο 24’, έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση, ο Αϊτόρ άνοιξε την μπάλα για τον Παλάσιος, ο οποίος κινήθηκε στον χώρο, έκανε εξαιρετική προσποίηση αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στον Κουέστα. Στο 26′ ο Ισπανός γκολκίπερ απομάκρυνε την ύστατη στιγμή με δυσκολία σέντρα-σουτ του Κώτσιρα που λίγο έλειψε να σκοράρει από πλάγια θέση.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και άγγιξε το γκολ στο 27’ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Καρλίτος και καρφωτή κεφαλιά του Πούγγουρα που ανάγκασε και πάλι τον Κουέστα σε ακόμη μια σημαντική επέμβαση. Οι Πράσινοι θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει και στο 30’, οπότε ο Παλάσιος σημάδεψε απ’ τα 30 μέτρα τον Αϊτόρ, ο οποίος κατέβασε την μπάλα, σούταρε διαγώνια αλλά δεν βρήκε στόχο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 48’ με καρφωτή κεφαλιά του Εντιαγέ απ’ το ύψος της μικρής περιοχής αλλά τον Μπρινιόλι να πραγματοποιεί μια καταπληκτική επέμβαση διατηρώντας το μηδέν για τους Πράσινους, που σταδιακά άρχισαν να ανακτούν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Μάλιστα, είχαν μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν στο 66’. Ο Αϊτόρ πάσαρε κάθετα προς τον Καρλίτος μέσα στην περιοχή, κι έπειτα από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Σάντσες που σούταρε ελάχιστα άουτ. Ουσιαστικά αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς καθώς στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε. Το παιχνίδι έγινε πιο δυναμικό αλλά και πολύ πιο νευρικό μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δίχως να αλλάξει το 0-0.

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (86’ Πάλμα), Ιτούρμπε (86’ Ματέο Γκαρσία), Εντιαγέ (67’ Μπερτόλιο), Καμαρά.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Σάρλια, Κώτσιρας, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες (75’ Μαουρίσιο), Αϊτόρ, Παλάσιος, Καρλίτος (83’ Βαγιαννίδης).